Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

lHumeau Crémant de Loire

lHumeau Crémant de Loire
lHumeau Crémant de Loire

Verfijnde en ontwikkelde Crémant met lange rijping sur lattes, veel smaak, balans en zeer kleine pareltjes.

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 14,95
€ 12,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
De Crémant  heeft een citroengele kleur met in het glas een behoorlijke body en zeer kleine belletjes die aanhoudend omhoog gaan. Verfrissende geuren van witte bloemen met groene peer en appel en iets van citrus en iets vegetaals? Daarnaast de zo kenmerkende geur van brioche. In de mond de frisse aanzet met die tintelende sensatie van de mousse . Vervolgens iets stenigs mineraals maar ook wat groene peer. Hierna een rijke afdronk met de volle brioche door citrus omwikkeld.
Als aperitief of bij een iets rijk gerecht met schaal- en schelpdieren of bij ebi tempura.

 
Land Frankrijk
Streek Loire
Substreek/ Appelatie Crémant de Loire
Producent Vins Lhumeau - Domaine des hautes Ouches
Druivensoort 69% chenin, 19% chardonnay, 12% cabernet Sauvignon
Smaaktype Rijk, fruit, complex, verfijnd
Vinificatie Op Domaine des hautes ouches produceert men enkel wijnen van eigen “hoge” kwaliteit druiven met respect voor het terroir in de eigen bottelarij. Tussen de ranken laat men gras groeien en in de zomer wordt er flink uitgedund voor optimale zon aan de druiven. Bestrijdingsmiddelen worden niet of nauwelijks ingezet. Geplukt wordt er na meerdere controles per wijngaard zodat de kwaliteit zeer hoog is en optimaal rijp. De ranken voor deze wijn zijn circa 15 jaar oud en staan aangeplant op kalkstenen heuvels met klei (Argilo calcaire). De “basiswijn” rijpt 4 maanden sur lie in vat.  Hierna wordt de wijn verscheept naar het vermaarde Langlois alwaar deze editie zelfs 36 maanden sur lattes rijpt. Iets meer dan 10 g/L liqueur wordt toegevoed waarmee deze wijn brut is.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 3 jaar na aankoop
   
Serveertemperatuur 8-9°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,5%
   
Informatie (Lhumeau) Zijn vader nam in 1963 slechts enkele hectares over van het familiedomein en bouwde dit samen met zijn zoon – huidige eigenaar sinds 1991– Jean-Louis en diens vrouw Francoise uit tot meer dan 50 hectare. De wijngaarden zijn gemiddeld 30 jaar oud met Chardonnay, Sauvignon blanc, Chenin, Cabernet franc en – sauvignon en Grolleau gris en – noir. Al hun witte wijn maceert meerdere uren voor meer mondgevoel. Hun basislijn “Traditionel” biedt een flinke body, echt droge wijn met heel veel smaak. Daarnaast is er de witte “fût de chêne-range” met houtgefermenteerde en -gerijpte wijnen van de beste kwaliteit. De Chardonnay rijpt zelfs in 20% Amerikaans hout…..Op Domaine des hautes Ouches produceert men enkel wijnen van eigen “hoge” kwaliteit druiven met respect voor het terroir in de eigen bottelarij. Tussen de ranken laat men gras groeien en in de zomer wordt er flink uitgedund voor optimale zon aan de druiven. Bestrijdingsmiddelen worden niet of nauwelijks ingezet.