Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69
Vosne-Romanée

  Dirk van Gelderen     13/12/2016     Reacties (0)

Diervriendelijk Bourgogne Een trip naar de Bourgogne stond afgelopen weekend (9-12 en 10-12-2016) op het programma. Eerst maar even langs ’s werelds beroemdste wijngaarden. In Nederland is het ook al een aantal dagen flink koud geweest maar in de Bourgogne was het een flink aantal graden beneden het vriespunt. Bovendien was het enige wat je kon zien “brouillard”. Dus tot bijna halverwege de Côtes d’Or nog geen wijngaard gezien. Dat was natuurlijk een dompertje.   Dan tenslotte aangekomen in Vosne-Romanée kwamen de eerste wijngaarden in zicht. In de mistige vrieskou  waren de wijnmakers druk bezig met snoeien. Het hout gingen in het vuur en de rook maakte het uitzicht er niet beter op. Aan de bevroren ranken hebben  wijnmakers trosjes laten hangen voor de vogeltjes. Zouden zij...

Lees meer

Banyuls met chocolade

  Dirk van Gelderen     07/12/2016     Reacties (0)

De beroemde wijnschrijver en Master of Wine Jancis Robinson zegt over Banyuls dat dit zeker de meest complexe (geur – en smaakdiversiteit) Vin doux naturels (met alcohol versterkte wijn) van Frankrijk zijn. Haar steile terraswijngaarden in de zuidelijke Roussillon torenen hoog boven de Mediterranee uit.   Minimaal 50% van de wijn moet gemaakt zijn van Grenache (Grand cru wijnen minimaal 75%). De druiven worden meestal begin oktober geplukt en zijn dan deels verschrompeld en leveren ook niet al te hoge opbrengsten, maar zitten boordevol smaak en suiker. Aan de most wordt ongeveer 5 tot 10% van het volume aan alcohol van ongeveer 96% toegevoegd (dit proces heet mutage). Afhankelijk van wanneer de alcohol wordt toegevoegd behoudt de wijn een bepaalde hoeveelheid restsuiker omdat het alcohol de gistcellen doodt. Dit...

Lees meer

Dierentuin

  26/08/2016     Reacties (0)

Dierentuin Druif met PIT bestaat een jaar. Een jaar waarin de focus lag op het opsporen en importeren van steeds meer zeer goede en lekkere wijnen. Op korte termijn was het doel om in elke streek een onderscheidende “referentie” te gaan importeren. Met Cheval Quancard vonden we een Bordelaise Négociant-producent met focus op de hoogste kwaliteit. Over de witte réserve met de Cheval Quancard Paard midden op de fles krijgen we enkel superlatieven als reactie. Men kent dit type wijn helemaal niet. Ook importeerden we de artistieke wijnen van Brunely uit de zuidelijke Rhone die allen gemaakt zijn van druiven van oude ranken en dus een hele volle concentratie hebben. Op de huls van Brunely staat een witte, steigerende eenhoorn die symboliseert dat dit relatief nog onbekende domein snel gaat stijgen! De...

Lees meer