Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Rauda Crianza Ribera del Duero D.O. 2018

Rauda Crianza Ribera del Duero D.O. 2018
Rauda Crianza Ribera del Duero D.O. 2018
Behoorlijk volle wijn met volop romig blauw fruit, enige structuur en diepgang met volop specerijen als vanille en cocos.

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 13,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Een kersenrode kleur met een behoorlijke concentratie. Rijke geuren van rode pruimen en bosbessen met een klein beetje kruidnagel maar rijker aan vanille en kokos. De wijn heeft een sappige aanzet met volop blauw fruit, een behoorlijke body  van fluweel fruit met een prettige balancerende frisse ondertoon. De afdronk brengt volop fluwelen bramen met kokos.

Lekker bij Stevige, oude kazen, bij foie gras, gedroogde hammen, stoofschotels, gegrild rood vlees en pure chocolade.
Land Spanje
Streek Ribera del Duero
Substreek/ Appelatie Ribera del Duero D.O.
Producent Rauda
Druivensoort Tempranillo (Tinta del peis)
Smaaktype Vol fruit romig balans specerijen
Vinificatie   De druiven worden handmatig geplukt en gaan vervolgens in grote betonnen tanks voor vergisting op een gecontroleerde temperatuur van 25°C. Hierin ondergaat de wijn maceratie van 10 dagen met een remontage (=overpompen) van 2x per dag. Hierna gaat de wijn in kleine eiken vaatjes – 40% Amerikaans en 60% Frans. De wijn rijpt hierin vervolgens 12 maanden en daarna nog eens 6 maanden in fles.
Houtrijping Ja, 12 maanden in meerdere keren gebruikte houten vaten waarvan 60% Frans (225 liter ) en 40% Amerikaans (225 liter).
Houdbaarheid t/m 8 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 17-18°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 14,25%
   
Informatie (regio) De gevarieerde bodems van deze 850 tot 950 m hoog gelegen wijngaarden met ranken allen ouder dan 35 jaar zijn zeer kalkrijk, die zich vermengen en overgaan in alluviale -, of zanderige - of kleien bodems. Het klimaat is extreem en continentaal met 9 maanden winter ( -/- 20°C) en 3 maanden hel ( 42°C). Omdat de knoppen pas eind april “uitbreken” is er een flinke kans op nachtvorstschade. Er valt 450 mm water dus dat is er voldoende maar toch zijn de opbrengsten vrij laag. Geoogst wordt er soms eind November maar de laatste Jaren is dat eerder in de eerste weken van oktober, maar wel als één van de laatsten in Europa. Vandaar de hoge phenolen in de schilletjes.