Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Palmira Tempranillo 12 months oak 2016

Palmira Tempranillo 12 months oak 2016
Palmira Tempranillo 12 months oak 2016

Smaakvolle, krachtige wijn met donker fruit, spicy van de houtrijping en balans door de hoge ligging in een intens klimaat. Toegankelijk!

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 8,95
€ 7,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
 De wijn heeft een diepe robijnen kleur met een behoorlijke body. De wijn heeft een rijke geur van kersen met daaromheen een volle sensatie van vanille, toast en chocolade. De wijn heeft iets van tannines en is fluweel en droog met balans en heeft een intense, maar zeer prettige smaak van de houtijping. De wijn heeft een ronde afdronk met rijp fruit en specerijen. Rijk,toegankelijk en rond. Een weldaad voor menig wijndrinker.
Lekker bij  gedroogde ham, gerijpte kazen. De ideale wijn voor een avond op de bank.
Land Spanje
Streek Castilla y Leòn
Substreek/ Appelatie Castilla y Leòn
Producent Casto pequeño
Druivensoort Tempranillon
Smaaktype Krachtig, smaakvol, toegankelijk, vanille, fruit
Vinificatie De druiven van deze wijn afkomstig zijn van wijngaarden uit Toro en Ribera del Duero. Zeer koud in de winter en extreem warm in de zomer. In de wijngaard kalk en klein met zilt en zand. De druiven worden begin oktober geplukt en macereren eerst 18 dagen op 26 à 28 °C waarna ze overgepompt worden naar een houten vat waarvan 75% Amerikaans en 25% Frans.   In het vat vindt de malo plaats en verblijft de wijn een maand of 12. De wijn wordt op koude temperatuur gestabiliseerd en wordt uiteindelijk ook gefilterd.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 7 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 16-17°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 14,0%
   
Informatie (Casto pequeño) Een voor Druif met PIT begrippen grote wijnproducent die haar rode druiven selecteert van wijngaarden in Ribera del Duero en Toro en de witte druiven komen uit Rueda.
Hun eigen oneliners karakteriseren de toegankelijke, kwalitatieve wijnen voor een groot publiek:
  • Zware bodems voor wijnen met karakter
  • Goede arbeid door deskundige handen
  • De smaak van onze wijnen is het fruit van onze bodems
Dankzij de nieuwste technologieën op oenologisch gebied, de nieuwe faciliteiten en de modernste machines lukt het Casto pequeño om grotere hoeveelheden zeer goede wijn van homogene kwaliteit jaarlijks te garanderen. Men selecteert de beste druiven om een goede wijn tegen een scherpe prijs te kunnen aanbieden, zonder concessies.