Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Musai Tinto Roa Reserva D.O. 2014

Musai Tinto Roa Reserva D.O. 2014
Musai Tinto Roa Reserva D.O. 2014

Rijk, geconcentreerde rode wijn met diepgang, donker fruit, specerijen en veel kracht van meer dan 70 jaar oude ranken.

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 25,95
€ 22,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Een diepe, kersenrode kleur met een zeer diepe concentratie en een full body door de zeer lage opbrengsten van de meer dan 70 jaar oude ranken. Rijke geuren van zwarte pruimenjam en rijpe zwarte bramen met volop specerijen en volle roostertonen van de houtrijping. De wijn heeft een zeer zachte, fluwelen aanzet met veel rijkheid van volop zwart fruit en specerijen, een dikke body , veel smaak maar ook balans door de hoge ligging van de wijngaard. De rijke geconcentreerde wijn vult de mond en heeft in de afdronk structuur en balsamico die minutenlang waarneembaar is, mist je jezelf dat gunt.

Lekker bij stoofgerechten, gegrild vlees, wild en gerijpte, harde kazen..

Land Spanje
Streek Ribera del Duero
Substreek/ Appelatie Ribera del Duero D.O.
Producent Rauda
Druivensoort Tempranillo (Tinta del peis)
Smaaktype Concentratie, kracht romig balans specerijen
Vinificatie De druiven – allen van ranken ouder dan 50 jaar - worden geselecteerd en handmatig geplukt en verdwijnen in grote betonnen tanks voor vergisting op een gecontroleerde temperatuur van 25°C. Hierin ondergaat de wijn maceratie van 15 dagen met een remontage (=overpompen) van 2x per dag. Hierna gaat de wijn in kleine, 1x gebruikte eiken vaatjes – 20% Amerikaans en 80% Frans. De wijn rijpt hierin vervolgens 12 maanden en daarna nog eens 48 maanden in fles.
Houtrijping Ja, 15 maanden in 1x gebruikte Franse houten vaten (225 liter ).
Houdbaarheid t/m 10 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 17-18°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 14,5%
   Informatie (regio)


 
De gevarieerde bodems van deze 850 tot 950 m hoog gelegen wijngaarden met ranken allen ouder dan 35 jaar zijn zeer kalkrijk, die zich vermengen en overlopn in alluviale, of zanderige of kleien bodems. Het klimaat is extreme continental met 9 maanden winter ( -/- 20°C) en 3 maanden hel ( 42°C). Omdat de knoppen pas eind april “uitbreken” is er een flinke kans op nachtvorstschade. Er valt 450 mm water dus dat is er voldoende maar toch zijn de opbrengsten vrij laag. Geoogst wordt er soms eind November maar de laatste Jaren is dat eerder in de eerste weken van oktober, maar wel als één van de laatsten in Europa. Vandaar de hoge phenolen in de schilletjes.