Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Les Vignes de l'Arque Alexia 2016

Les Vignes de l'Arque Alexia 2015
Les Vignes de l'Arque Alexia 2016

Frisse én volle wijn bomvol fruit ( passievrucht, cassis, ananas en litchi) met groene kruiden en bloesem die aromatisch en elegant zijn. De body is ook vol maar het volgende moment lijkt de wijn weer

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 9,10
€ 6,25
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Vernoemd naar en met oranje op het etiket heeft deze Alexia een lichtgele kleur met in de neus intense fruitige geuren met de finesse en fraicheur van de sauvignon Blanc (Passievrucht, cassis) en het tropische fruit van de Muscat (ananas, litchi). Aromatisch geurende bloemen en groene kruiden bedwelmen je neus. In de mond is de wijn fris, levendig en elegant. De wijn heeft een hoge smaakintensiteit en een behoorlijke body die in balans zijn met de zuren. De afdronk is fruitig, vol, fris, mineralig en blijft intrigeren. Oh ja, de kleindochter van de oprichter heet ook Alexia.
Heerlijk bij asperges of artisjokken alsook bij vis- en kipgerechten. Deze wijn heeft veel fraicheur en is daardoor zeer goed inzetbaar als aperitief.

 

Land Frankrijk
Streek Cévennes
Substreek/ Appelatie IGP Pays d'Oc
Producent Vignes de l'Arque
Druivensoort 70% Sauvignon blanc, 30% Muscat à petits grains
Smaaktype Fruitig verfijnd elegant
Vinificatie De wijn rijpt in inox vaten zodat deze zijn frisheid behoudt.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 4 jaar na de oogst.
   
Serveertemperatuur 8-10°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,5%
Informatie (regio)

De ranken van de Sauvignon Blanc druiven in deze assemblage zijn 25 jaar oud en de ranken van de Muscat zijn 10 jaar oud. De ranken staan aangeplant op bodems van klei en kalksteen.
Vignes de l’Arque bezit 80 ha aan wijngaarden in de appellaties Duché d’Uzès, Pays de Cévennes en Pays d’Oc. Het streven is naar een zo hoog mogelijke kwaliteit door een grondige selectie van de juiste percelen met druiven voor de verrassende assemblages. Sinds 2014 is het in de overgang naar het produceren van biologische wijnen die artistiek zijn zonder toevoegingen van onnatuurlijke producten. Dit gaat natuurlijk op zeer kleine schaal per wijn zonder technologische standaardisatie! De druiven worden rijp geplukt en er wordt een geringere hoeveelheid sulfiet toegevoegd vanuit het biologisch oogpunt. De wijngaarden krijgen de volle Mediterrane zon en liggen in de verkoelende heuvels vanwaar de wijnen hun finesse krijgen.