Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Anne de Joyeuse Chardonnay Original 2022

Anne de Joyeuse Chardonnay Original 2022
Anne de Joyeuse Chardonnay Original 2022
Volle en fruitige Chardonnay met witte bloemen, tropisch fruit, toast en vanille en frisheid en verrassende elegantie en smaakconcentratie.

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 8,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

De wijn heeft een citroengele kleur en een intense neus met geuren van witte bloemen, tropisch fruit (ananas) en citrus (roze grapefruit). De aanzet in de mond is vol en zuiver en de toast van de houtrijping is elegant waarneembaar.  De wijn heeft een behoorlijke body en kracht maar die worden gedragen door zuren die de wijn elegant maken. De afdronk is intens en lang. Door het rijpen in verschillende types vaten ervaar je een grote diversiteit. Tevens heeft deze wijn finesse doordat de druiven in frissere wijngaarden groeien en de wijn temperatuur gereguleerd is gerijpt.

Lekker bij: De wijn doet het goed als aperitief of bij diverse soorten vis.
 
Land Frankrijk
Streek Languedoc (Limoux)
Substreek/ Appelatie Vin de Pays d'Oc
Producent Anne de Joyeuse
Druivensoort Chardonnay
Smaaktype Fruitig verfijnd elegant
Vinificatie

De druiven worden zo snel mogelijk geperst. Er wordt alles aan gedaan dat alle druiven super fris gefermenteerd worden en vervolgens rijpt de wijn in temperatuur gereguleerde tanks en in barriques.

Houtrijping Ja, De wijn rijpt voor de helft in grote roestvrij stalen tanks en voor de andere helft op barriques (houten vaten van ca. 225 liter). Hiervan is 1/3 nieuw, 1/3 is 1x gebruikt en 1/3 is 2x gebruikt.
Houdbaarheid t/m 4 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 9-10°C
Inhoud  75 cl
Alcohol 13,5%
   
Informatie (regio)

De wijnstokken voor deze Chardonnay groeien in kleine geselecteerde “plots”  en worden zeer nauwgezet gemonitoord in het kader van het milieuvriendelijke “privilege” Protect the Planet.