Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Chateau Adélaïde Tradition rouge 2014

Chateau Adélaïde Tradition rouge 2014
Chateau Adélaïde Tradition rouge 2014

Verrassende wijn gemaakt van voor velen onbekende druivensoorten met fruit, mineraliteit, kruiden, vlezigheid en concentratie.

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 9,95
€ 8,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De Tradition heeft 24 maanden gerijpt in oude houten vaten. De wijn is perfect op dronk. De wijn kan licht gekoeld geschonken worden, zodat het fruit nog meer naar voren komt. De wijn heeft geuren en smaken van viooltjes, donker fruit (bosbessen) en heeft een lichte kruidigheid en mineraliteit. Het mondgevoel is behoorlijk want zowel Braucol als de Duras zijn druiven met structuur, maar ook zeker erg aangenaam rond. De afdronk is zacht en lang.
Lekker Op het terras of bij rood vlees en gegrild vlees. Door zijn lagere alcoholpercentage een prettige “doordrinkwijn”.

 

Land Frankrijk
Streek Sud Ouest
Substreek/ Appelatie Gaillac AC
Producent Chateau Adélaïde
Druivensoort 50% Duras, 50% Braucol
Smaaktype Vol fruitig rijk
Vinificatie De wijnbouw gebeurt op duurzame wijze: regelmatige grondbewerking geeft stikstof aan de plant en zuurstof aan de klei-humus bodems. Tenslotte worden alle druiven handmatig geplukt en 24 maanden gerijpt in oude houten vaten.
Houtrijping Ja, 24 maanden in grote houten vaten van 1000 liter.
Houdbaarheid Minimaal 8 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 14-16°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,5%
   
Chateau Adélaïde

BraucolDuras


Baucol en Duras
Gelegen in de Sud Ouest maakt de familie Ferretti op traditionele wijze Gaillac wijnen met inheemse en regionale druivensoorten als Braucol, Duras, Mauzac en loin de l’oeil. Op hun 14 hectare aan wijngaarden tref je ook nog Syrah, Sauvignon, Cabernet en Merlot aan. De wijnbouw gebeurt op duurzame wijze: regelmatige grondbewerking geeft stikstof aan de plant en zuurstof aan de klei-humus bodems. Tenslotte worden alle druiven handmatig geplukt.

Ook wel bekend als Fer en Fer Servadou, maar in Gaillac noemt men hem Braucol. Is de meest aanwezige druivensoort, waar Duras dat eerst was. Heeft een diepe kleurintensie, is geconcentreerd, flink gestructureerd en heeft intrigerende geuren. Is een voorvader van Carmenère!        
 
De langst nog “levende” Druif uit Gaillac (en groeit niet in de appellatie Duras). De wijn heeft een diepe kleur, volle body met structuur en levendige zuren.
 
In assemblages zorgt de Braucol voor de tannines en de Duras voor de body.