Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

50 CL Vignes de l'Arque Saveur d'Automne 2022

50 CL Vignes de l'Arque Saveur d'Automne 2022
50 CL Vignes de l'Arque Saveur d'Automne 2022
Goudkleurige wijn met geconcentreerde, rijke, aromatische geuren en stroperige smaken van honing, gedroogde abrikozen, kweepeer, vanille en caramel.

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 13,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
De Saveur heeft een goudgele kleur en zeer geconcentreerde aromatische geuren van honing, gedroogde abrikozen, kweepeer en een elegante zweem vanille en caramel. In de mond voelt de wijn elegant aan ondanks dat de smaken zoet en geconcentreerd zijn. De afdronk is vol en rijk maar in balans en lijkt eeuwigdurend.
Heerlijk bij Foie gras, karaktervolle kazen en bij een keur aan toetjes.

 
Land Frankrijk
Streek Cévennes
Substreek/ Appelatie IGP Pays d'Oc
Producent Vignes de l'Arque
Druivensoort 85% Viognier, 15% Chenin
Smaaktype Zoet
Vinificatie De druiven worden geselecteerd op hun overrijpheid tijdens meerdere gangen door de wijngaard met een opbrengst van slechts 18 hl/ha. Voor vergisting heeft de wijn een potentieel alcohol van 23%. Na vergisting rijpt de wijn 9 maanden in nieuwe barriques.
Houtrijping Ja, 9 maanden in nieuwe barriques.
Houdbaarheid t/m 10 jaar na de oogst.
   
Serveertemperatuur 8-10°C
Inhoud 50 cl
Alcohol 15,0%
Informatie (regio)

De viognier-druiven voor de Saveur d'automne komen van 30 jaar oude ranken  uit een wijngaard van 1,2 ha met bodems van klei en kalksteen.
Vignes de l’Arque bezit 80 ha aan wijngaarden in de appellaties Duché d’Uzès, Pays de Cévennes en Pays d’Oc. Het streven is naar een zo hoog mogelijke kwaliteit door een grondige selectie van de juiste percelen met druiven voor de verrassende assemblages. Sinds 2014 is het in de overgang naar het produceren van biologische wijnen die artistiek zijn zonder toevoegingen van onnatuurlijke producten. Dit gaat natuurlijk op zeer kleine schaal per wijn zonder technologische standaardisatie! De druiven worden rijp geplukt en er wordt een geringere hoeveelheid sulfiet toegevoegd vanuit het biologisch oogpunt. De wijngaarden krijgen de volle Mediterrane zon en liggen in de verkoelende heuvels vanwaar de wijnen hun finesse krijgen. De wijnmaker zet zijn handtekening onder elk van zijn wijnen en onderscheid zich door een hoge zoutige mineraliteit in elk van zijn wijnen.