Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Vieux Moulin Tavel rosé 2022

Vieux Moulin Tavel rosé 2022
Vieux Moulin Tavel rosé 2022
Kruidige, minerale en smaakvolle donkere (foncé) rosé met balans en toch ook wel verfijning en zeer goed inzetbaar als eetbegeleider.

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1

€ 13,25
€ 11,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
De wijn heeft een intens kersen rode kleur met een voor rosé diepe concentratie met haast blauwe tinten. De geuren zijn krachtig en kruidig met haast overrijp rood fruit zoals frambozen maar ook iets van perzikschil en amandeltjes. In de mond weer dat kruidige met iets vlezigs en mineraals en heerlijk rond rood fruit met een heel klein verrassend fris tintje, welke in de meeste rosé’s uit warme streken ontbreekt. Deze kleine fraicheur maakt de wijn verteerbaar en inzetbaar bij eten en zorgt ervoor dat deze op warme dagen net zo bevredigend is als een rode wijn op een winterse avond! Echte herfstrosé.

Heerlijk bij gekruide Aziatische of exotische gerechten met wit vlees en vis.
Land Frankrijk
Streek Rhône
Substreek/ Appelatie Tavel AC
Producent Vieux moulin
Druivensoort 40% Grenache noir, 40% Cinsault, 2,5% Clairette, 2,5% Bourboulenc, 2,5% Picpoul et 2,5% grenache blanc, 10% Carignan Noir
Smaaktype mineralig, rijk, balans, smaakvol, droog, kruidig
Vinificatie De Tavel druiven groeien op 4 verschillende bodemtypes: droog en rotsachtig met kalksteen en klei (Vestides), een diepe bodem vol met zwerfkeien (Vallongues), een hete zanderige bodem ( een oud zeebed; Les Sables), en tenslotte een compacte kalkstenen bodem. De ranken zijn tussen 5 en 50 jaar oud en komen van 3 lieu-dits: Vallongues, Vestides en les Sables en genieten de gehele dag expositie van de zon. De geselecteerde druiven ondergaan 36 tot 48 uur macération pelliculaire voor die diepere donkere rosé en de druiven worden zeer langzaam geperst. De wijn vergist in inox op lagere temperatuur en rijpt vervolgens nog een aantal maanden door op de lie-gistcel (max 8)en om frisheid te bewaren ondergaat de wijn geen malo. De wijn wordt van zijn sedimenten overgepompt en zeer, zeer licht gefilterd voor een ambachtelijke wijn met veel smaak.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 5 jaar na de oogst.
   
Serveertemperatuur 8-9°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13,0%
Informatie (regio)


 
Tavel AC
Cave Roudil beheert de domeinen Le Vieux Moulin (oude Molen) en le Vieux Lavoir (oude washuis).  Al meer dan zes generaties lang heeft de familie Roudil Jouffret zichzelf gecommiteerd aan wijngaarden. Sinds het begin van deze familiegeschiedenis houden zij zich vast aan ultieme passie voor het terroir. Daarom is Sébastien Jouffret (in 2002) in de voetsporen van zijn voorouders getreden en is de huidige wijnmaker geworden. Hij heeft de knowhow geleerd van zijn grootvader en heeft het assortiment uitgebreid. Sébastien streeft ECHT naar perfectie in zowel het beheer van de duurzame wijngaard (beheerd door zijn vader) alsook in de harmonie van het wijnmaken.
 En zijn moeder en zijn vrouw zijn verantwoordelijk voor de clièntele. Sébastien is gepassioneerd dat zijn wijnen de meest correcte - en authentieke weerspiegeling zijn van zijn terroir zodat zij – ondanks de intense hitte in de zomermaanden - hun waarde, kwaliteit, maar ook balans geven aan de consument. Ongelooflijk dat dit type wijnen na 5 dagen open te hebben gestaan, nog steeds niet of nauwelijks geoxideerd is.Eén van Frankrijk’s weinige appellatie’s die enkel rosé-wijnen produceert. Wijnen met bewaarpotentieel! Grenache is de dominante druivensoort en moet minimaal 3% tot maximaal 60% van de blend uitmaken. De wijnen zijn beendroog maar Grenache en Cinsault geven een zoete impressie. Tavel vervangt rode wijn tijdens warme zomerse dagen wanneer ze gekoeld gedronken zouden moeten worden. Maar de wijn is ook verrassend culinair!
Tavel ligt op de rechteroever van de Rhône dus ten westen! De Grieken zouden in de 5e eeuw voor Christus in de regio al ranken hebben aangeplant en de Romeinen hebben deze verder ontwikkeld omdat het lag langs een belangrijke verbindingsas.


  
 
 
 
Naam
Vieux moulin Tavel rosé
Regio
Rhône
Druifsoort
Grenache noir,Cinsault,Clairette, Bourboulenc, Picpoul, grenache blanc, Carignan Noir