Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Vieux Lavoir Lavandières IGP Gard Rosé 2019

Vieux Lavoir Lavandières IGP Gard Rosé 2019
Vieux Lavoir Lavandières IGP Gard Rosé 2019

Smaakvolle, frisse, lichtvette rosé met lagere zuren waardoor deze prettig is om koud te drinken

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 8,25
€ 5,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Een rosé met een zeer lichte kleurintensiteit maar met een behoorlijke body. De geuren zijn aromatisch met met volop rood fruit, roze bloesem en iets licht kruidigs . De frisse wijn is licht vettig met een behoorlijk rijke smaak met rood fruit en perzik en ook lichte garrigues (Provençaalse kruiden). Hierna volgt een salty minerale smaak met in de afdronk een prettig bittertje van grapefruit. Het fijne aan deze rosé - voor mensen die zuren niet zo waarderen - is dat de zuren veel zachter zijn.

Heerlijk bij Heerlijk als aperitief, bij salades, licht gegrilde voorgerechten, maar heeft ook voldoende kruiden voor bij iets licht Aziatisch.

Land Frankrijk
Regio Rhône
Substreek/ Appelatie IGP du Gard
Producent Domaine Le Vieux lavoir
Druivensoort Grenache, Syrah, Cinsault, Carignan
Smaaktype Fris, zacht, smaakvol, mineralig, fruit, droog
Vinificatie De ranken van deze wijn staan op kalkstenen bodems met klei en genieten de gehele dag van de expositie van de zon. De druiven macereren eerst een 6-tal uren op zeer lage temperaturen voor een zeer licht zweempje kleur en om de frisheid te laten “terugkeren” .  Hierna tevens de vergisting op extreem lage temperatuur  met vervolgens een zestal maanden rijping op de lie-gistcel voor een “vettere” body. De wijn wordt van zijn sedimenten overgepompt met focus om oxidatie te voorkomen, om vervolgens zeer, zeer licht gefilterd te worden voor een ambachtelijke wijn met veel smaak.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 3 jaar na de oogst.
   
Serveertemperatuur 7-8°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,0%
Informatie (regio) Cave Roudil beheert de domeinen Le Vieux Moulin (oude Molen) en le Vieux Lavoir (oude washuis).  Al meer dan zes generaties lang heeft de familie Roudil Jouffret zichzelf gecommiteerd aan wijngaarden. Sinds het begin van deze familiegeschiedenis houden zij zich vast aan ultieme passie voor het terroir. Daarom is Sébastien Jouffret (in 2002) in de voetsporen van zijn voorouders getreden en is de huidige wijnmaker geworden. Hij heeft de knowhow geleerd van zijn grootvader en heeft het assortiment uitgebreid. Sébastien streeft ECHT naar perfectie in zowel het beheer van de duurzame wijngaard (beheerd door zijn vader) alsook in de harmonie van het wijnmaken.  En zijn moeder en zijn vrouw zijn verantwoordelijk voor de clièntele. Sébastien is gepassioneerd dat zijn wijnen de meest correcte - en authentieke weerspiegeling zijn van zijn terroir zodat zij – ondanks de intense hitte in de zomermaanden - hun waarde, kwaliteit, maar ook balans geven aan de consument. Ongelooflijk dat dit type wijnen na 5 dagen open te hebben gestaan, nog steeds niet of nauwelijks geoxideerd is.