Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Sourdet-Diot Champagne Rosé de saignée brut

Sourdet-Diot Champagne Rosé de saignée brut
Sourdet-Diot Champagne Rosé de saignée brut
Champagne met diepe rosé kleur gemaakt van 100% Pinot meunier met rood fruit, brioche, levendigheid en precisie

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 41,95
€ 35,45
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
De rosé heeft een dieproze kleur (vermiljoen) met kleine bubbeltjes in het glas die ook een roze kleur afgeven. In de geur rozenbloesem met puur rood fruit als granaatappel aangevuld met zwarte bes en zure kers. In de mond veel smaak en concentratie en levendigheid trouw aan de precieze en gebalanceerde stijl van Sourdet-Diot. In de afdronk volop rood fruit met specerijen. Deze tintelen zeer lang door.
Heerlijk Als aperitief, of bij zalmcarpaccio, ceviche of Sint Jacobsschelpen, bij gevogelte in saus of bij kalfsvlees Aldus familie Sourdet.
Land Frankrijk
Streek Champagne
Substreek/ Appelatie  Vallée de la Marne
Producent Sourdet-Diot
Druivensoort Pinot Meunier
Smaaktype verfijnd, precies, prettig, balans, fruit
Vinificatie De handgeplukte druiven ondergaan grotendeels een temperatuurgereguleerde fermentatie en rijping in temperatuurgereguleerde, grote roestvrijstalen vaten. Voor vergisting verkrijgt de wijn een diepe roze kleur door 36 uur schilinweking te ondergaan.  Alle Pinot Meunier is geoogst in 2018. De wijn rijpt gemiddeld ruim 2 jaar sur lattes en is Brut met een dosage van 6 g/L.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 6 jaar na aankoop
   
Serveertemperatuur 8-9°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,5%
Pinot meunier Past zich  het makkelijkste aan aan het klimaat in de Vallée de la Marne en is daarom hier het meeste verspreid. Geeft fruit en rondeur (zalvend) aan de Cuvée!
   
   
Informatie (regio) Sinds de jaren 80 van afgelopen eeuw zijn er een Frankrijk en dus ook in Champagne in de wijnbouw grote veranderingen opgetreden. Waar men vroeger alle druiven braaf inleverde bij de Cave of bij de grote Champagnemerken, zijn de kinderen van de kleinschalige wijnboeren  stapje voor stapje zelf hun druiven gaan vinifiëren. Deze kleine boeren gingen hun druiven beter verzorgen en de kwaliteit ging flink omhoog. De in de Vallée de la Marne gelegen wijngaarden van Sourdet-Diot zijn gesitueerd in de heuvels met zuid-oostelijke expositie t.o.v. de zon en de druiven genieten hierdoor van meer zonuren. Sinds 1980 zijn zij overgegaan naar eigen productie en sinds kort is het domein overgegaan op schoonzoon Damien en “Manager” Ludivine. Vader Patrick maakt nog steeds de Cuvées met schoonzoon Patrick die ze beoordeelt.