Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Sourdet-Diot Champagne Pur Meunier Brut Nature

Sourdet-Diot Champagne Pur Meunier Brut Nature
Sourdet-Diot Champagne Pur Meunier Brut Nature

Mineralige, smaakvolle en droge, verfijnde Champagne met brioche, volop smaken van rijp fruit en een zeer prettige mousse met ultiem kleine belletjes

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1

€ 39,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De Pur meunier Brut nature is een moderne en dynamische cuvée met een lichtgele kleurintensiteit en zeer kleine aanhoudende bubbeltjes in het glas. In de neus geuren van witte bloemetjes, verse citrus en appeltjes met een lichte sensatie van boter om de frisse tonen te balanceren. Ook geuren van brioche en toast met rijpe appel. De fijne bubbel zorgt voor een prettig mondgevoel met smaken van citroen en de geroosterde toasting maar ook met minerale tonen van de rijping van de druiven op de kalkbodem en een prettig botertje. De afdronk is droog en tintelt lang na.

Heerlijk als en als begeleider van diverse vissen, ebi tempura.

Land Frankrijk
Streek Champagne
Substreek/ Appelatie  Vallée de la Marne
Producent Sourdet-Diot
Druivensoort Pinot meunier
Smaaktype Aromatisch en kruidig
Vinificatie De handgeplukte druiven ondergaan een temperatuurgereguleerde fermentatie en rijping in temperatuurgereguleerde, grote roestvrijstalen vaten. Voor de Pur wordt enkel het eerstgeperste sap gebruikt. De wijn rijpt op de gistcelletjes en ondergaat ook een malolactische vergisting. De wijn is een assemblage van 2 jaargangen (in 2018 zijn dat 2015 en 2016; waar men vroeger champagnes maakten van vaak zelfs 4 verschillende jaargangen). Ook zo’n ontwikkeling dat Champagnes steeds meer karakter krijgen! De wijn rijpt gemiddeld 2 jaar sur lattes en is Brut nature omdat er geen dosage is toegevoegd.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 4 jaar na aankoop
   
Serveertemperatuur 8-9°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,5%

Pinot meunier

Past zich het makkelijkste aan aan het klimaat in de Vallée de la Marne en is daarom hier het meeste verspreid. Geeft fruit en rondeur (zalvend) aan de Cuvée!
 
 
   
Informatie (regio) Sinds de jaren 80 van afgelopen eeuw zijn er een Frankrijk en dus ook in Champagne in de wijnbouw grote veranderingen opgetreden. Waar men vroeger alle druiven braaf inleverde bij de Cave of bij de grote Champagnemerken, zijn de kinderen van de kleinschalige wijnboeren  stapje voor stapje zelf hun druiven gaan vinifiëren. Deze kleine boeren gingen hun druiven beter verzorgen en de kwaliteit ging flink omhoog. De in de Vallée de la Marne gelegen wijngaarden van Sourdet-Diot zijn gesitueerd in de heuvels met zuid-oostelijke expositie t.o.v. de zon en de druiven genieten hierdoor van meer zonuren. Sinds 1980 zijn zij overgegaan naar eigen productie en sinds kort is het domein overgegaan op schoonzoon Damien en “Manager” Ludivine. Vader Patrick maakt nog steeds de Cuvées met schoonzoon Patrick die ze beoordeelt.