Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Sourdet-Diot Champagne Cuvée de Réserve brut

Sourdet-Diot Champagne Cuvée de Réserve brut
Sourdet-Diot Champagne Cuvée de Réserve brut

Zeer rijke, gerijpte Champagne met citroenschil, walnoten, brioche en toch ook weer voldoende fraîcheur.

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 33,25
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De Réserve heeft een strogele kleurintensiteit met kleine, haast romige bubbeltjes in het glas. In de neus rijke, maar toch ook knapperige geuren van citroen met iets vlezigs, een sensatie van walnootjes, van brioche en van appel. Ook mineralige tonen van de kalkstenen bodem die lengte geven op je palet.  De rijke, maar elegante smaak geven een zeer aangenaam mondgevoel die je zeer lang blijft ervaren.
Heerlijk als aperitief en als begeleider van diverse rijkere visgerechten, maar ook bij ander pluimvee en  kalf.

Land Frankrijk
Streek Champagne
Substreek/ Appelatie  Vallée de la Marne
Producent Sourdet-Diot
Druivensoort 80% Pinot meunier en 20% Chardonnay
Smaaktype Vol en rond
Vinificatie De handgeplukte druiven ondergaan een temperatuurgereguleerde fermentatie en rijping in temperatuurgereguleerde, grote roestvrijstalen vaten. De wijn rijpt op de gistcelletjes en ondergaat geen malolactische vergisting. De wijn is een assemblage van 2 jaargangen (in 2018 zijn dat 2012 en 2013; waar men vroeger champagnes maakten van vaak zelfs 4 verschillende jaargangen). Ook zo’n ontwikkeling dat Champagnes steeds meer karakter krijgen! De wijn rijpt gemiddeld ruim 5 jaar sur lattes en is Brut met een dosage van 10 g/L.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 2 jaar na aankoop
   
Serveertemperatuur 8-9°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,5%

Pinot meunier

Past zich het makkelijkste aan aan het klimaat in de Vallée de la Marne en is daarom hier het meeste verspreid. Geeft fruit en rondeur (zalvend) aan de Cuvée!
Chardonnay
Komt steeds vaker voor en zeker bij Sourdet. Ontwikkelt zich langzaam en komt dus veel voor in de cuvées die lang in de kelder verblijven. Voegt levendigheid en mineraliteit toe aan de assemblage.
 
   
Informatie (regio) Sinds de jaren 80 van afgelopen eeuw zijn er een Frankrijk en dus ook in Champagne in de wijnbouw grote veranderingen opgetreden. Waar men vroeger alle druiven braaf inleverde bij de Cave of bij de grote Champagnemerken, zijn de kinderen van de kleinschalige wijnboeren  stapje voor stapje zelf hun druiven gaan vinifiëren. Deze kleine boeren gingen hun druiven beter verzorgen en de kwaliteit ging flink omhoog. De in de Vallée de la Marne gelegen wijngaarden van Sourdet-Diot zijn gesitueerd in de heuvels met zuid-oostelijke expositie t.o.v. de zon en de druiven genieten hierdoor van meer zonuren. Sinds 1980 zijn zij overgegaan naar eigen productie en sinds kort is het domein overgegaan op schoonzoon Damien en “Manager” Ludivine. Vader Patrick maakt nog steeds de Cuvées met schoonzoon Patrick die ze beoordeelt.