Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Sourdet-Diot Champagne Brut Tradition

Sourdet-Diot Champagne Brut Tradition
Sourdet-Diot Champagne Brut Tradition

Behoorlijke rijke, maar frisse Champagne met aanhoudende kleine bubbels, citrus, rijpe appel en brioche.

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 32,95
€ 29,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
De Tradition heeft een lichtgele kleurintensiteit met kleine bubbeltjes in het glas. In de neus frisse geuren van witte bloemetjes, crunchy appel en citrus, elegante geuren van brioche en toast. In de mond de fijne bubbeltjes die verfrissen, een prettige balans tussen de frisse fruitige smaken en de lichte sensatie van boter.

Heerlijk als aperitief, bij oesters en als begeleider van diverse vissen en witvlees/ kalf.
Land Frankrijk
Streek Champagne
Substreek/ Appelatie  Vallée de la Marne
Producent Sourdet-Diot
Druivensoort 70 % Pinot Meunier, 30 % Chardonnay
Smaaktype Fris en fruitig
Vinificatie De handgeplukte druiven ondergaan een temperatuurgereguleerde fermentatie en rijping in temperatuurgereguleerde, grote roestvrijstalen vaten. De wijn rijpt op de gistcelletjes en ondergaat wel de malolactische vergisting. De wijn is een assemblage van 2 jaargangen (in 2021 zijn dat 2017 en 2018; waar men vroeger champagnes maakten van vaak zelfs 4 verschillende jaargangen). Ook zo’n ontwikkeling dat Champagnes steeds meer karakter krijgen! De wijn rijpt gemiddeld ruim 3 jaar sur lattes en is Brut met een dosage van 8 g/L.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 6 jaar na aankoop
   
Serveertemperatuur 8-9°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,5%
Pinot meunier Past zich  het makkelijkste aan aan het klimaat in de Vallée de la Marne en is daarom hier het meeste verspreid. Geeft fruit en rondeur (zalvend) aan de Cuvée!
Chardonnay
Komt steeds vaker voor en zeker bij Sourdet. Ontwikkelt zich langzaam en komt dus veel voor in de cuvées die lang in de kelder verblijven. Voegt levendigheid en mineraliteit toe aan de assemblage.
 
 
 
Informatie (regio) Sinds de jaren 80 van afgelopen eeuw zijn er een Frankrijk en dus ook in Champagne in de wijnbouw grote veranderingen opgetreden. Waar men vroeger alle druiven braaf inleverde bij de Cave of bij de grote Champagnemerken, zijn de kinderen van de kleinschalige wijnboeren  stapje voor stapje zelf hun druiven gaan vinifiëren. Deze kleine boeren gingen hun druiven beter verzorgen en de kwaliteit ging flink omhoog. De in de Vallée de la Marne gelegen wijngaarden van Sourdet-Diot zijn gesitueerd in de heuvels met zuid-oostelijke expositie t.o.v. de zon en de druiven genieten hierdoor van meer zonuren. Sinds 1980 zijn zij overgegaan naar eigen productie en sinds kort is het domein overgegaan op schoonzoon Damien en “Manager” Ludivine. Vader Patrick maakt nog steeds de Cuvées met schoonzoon Patrick die ze beoordeelt.