Een stro-citroengele kleur met groenachtige schakeringen in het glas met een vollere body.
In de neus fruitige aroma's (groene appel, limoen en steenvruchten) en bloemige aroma's met een hoge intensiteit. De wijn is fris, zuiver en levendige met een rijk parfum.
De aanzet is zacht met daarna de levendige frisse tonen van de Godello . Hierna appel en limoensap in een en valt de filmende, vollere body van de wijn op met daarna de frisse tonen die leiden naar de aanhoudende afdronk die Elegant en subtiel is.
Lekker bij schaal- en schelpdieren maar ook fantastische als terraswijn of apéritief
Land |
Spanje |
Streek |
Galicië |
Substreek/ Appelatie |
Rias baixas Godello D.O. |
Producent |
Señorio de Rubios |
Druivensoort |
Godello |
Smaaktype |
Body, diepgang, fris, verfijnd, tintelend |
Vinificatie |
Afkomstig van handmatig geplukte druiven in hun substreek Condado do Tea die geplukt zijn wanneer ze optimaal rijp en gezond zijn. De druiven worden ontsteeld, gekoeld en met zeer lage druk geperst. Hierna vindt een fermentatie van ruim 15 dagen plaats op 16°C. Hierna wordt de wijn gescheiden van de gisctelletjes en rijpt de wijn minimaal 6 maanden in een temperatuurgecontroleerde tank . |
Houtrijping |
Nee |
Houdbaarheid |
t/m 6 jaar na de oogst |
|
|
Serveertemperatuur |
10-12°C |
Inhoud |
75 cl |
Alcohol |
13,0% |
|
|
Informatie (Rubios) |
Gelegen in de heuvel boven de rivier Miño die de natuurlijke grens vormt tussen Portugal en Spanje, oftewel Galicia! De Rubiós – een producent met circa 80 hectare wijngaarden - onderscheidt zich van oudsher door ook een focus op rode wijnen (zelfs 20%) en hebben verschillende pre-fylloxera wijngaarden met meer dan 100 jaar oude ranken. Hun witte wijnen zijn van hoogstaande kwaliteit in Rias baixas waar 99% van de wijnen wit is. Hun wijnen komen uit de substreek Condado de Tea (Tea is een zijrivier van de Miño) waar de Albariño minder fruitig en aardser zouden zijn. Omgeven door bergen ligt deze streek het meest landinwaarts en is de warmste met een gemiddelde temperatuur van 15°C met uitschieters naar 40°C. Hun toprange “rood” zijn cépagewijnen van Sousón, Pedral, maar ook Brancellao en Red caiño en hebben misschien niet zo’n bekende klank, maar Mencia is hun “instap” rood. Waarnaast er ook nog een assemblage is van al deze druivensoorten. Naast verschillende Albariño’s zijn er diverse assemblages waaraan Treixadura, Loureiro, Torrontes en Godello zijn toegevoegd. Zo ook in hun 2 espumosos. Het behoud van hun oude wijnranken is natuurlijk key maar ook het continue op zoek blijven gaan naar de nieuwste technieken voor nog “betere” wijnen waarbij de verregaande zorg in de wijngaard het allerbelangrijkste is. |