Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Pierre Morin et fils Sancerre 2018

Pierre Morin et fils Sancerre 2018
Pierre Morin et fils Sancerre 2018

Frisse en minerale wijn met geuren en smaken van kruisbes, bosbes en citrus met een flinke body. Met deze diepgang een zeer prettige dorstlesser.

Verzendkosten

€ 6,95 

€ 20,25
€ 18,25
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De wijn heeft een lichtgekleurde citroengele intensiteit met een flinke viscositeit. De rijke, minerale geuren van deze wijn met vlierbessenbloesem en iets van kruisbessen verraden dat Pierre Morin houdt van wijn met veel diepgang, van een droge Sancerre met veel substantie en die wat langer mogen liggen. Smaken van net aan rijpe appel, maar ook van peer, wijngaardperzik en bosbes worden in balans gehouden door de redelijke dikte van  wijn. De intense licht-ziltige mineraliteit met mandarijnzeste maken de wijn nog verfijnder. In de mond de volle smaken van bosbessen en appel met in het middenpallet ziltige tonen met dat intrigerende van citruszeste. De afdronk is droog en hier komt iets van grapefruit naar boven. Wat blijft deze wijn prettig lang waarneembaar.

Robert Parker onlangs over Pierre Morin: “Pierre Morin continues to impress me as one of his appellation’s most under-appreciated talents… There is nothing small about his vinous success!”

Niet te versmaden bij een fruits de mers, of bij vettere vissoorten.

 

Land Frankrijk
Streek Loire
Substreek/ Appelatie Sancerre A.C.
Producent Pierre Morin
Druivensoort Sauvignon blanc
Smaaktype fris en fruitig
Vinificatie De druiven voor de Sancerre blanc komen van ranken die tussen 5 en 60 jaar oud zijn. Een heel klein gedeelte van hun ranken is 5 jaar geleden geplant en het overgrote gedeelte is 30 jaar of ouder. De ranken staan aangeplant op kalksteen met kleien bodems (de beroemde terres blanches) in het Kimmerdidge gedeelte van Sancerre. Deze wijnen uit Bué staan bekend om hun vollere body. 10% komt uit de wijngaard boven Sancerre zelf en deze ranken staan op kalkbodems. Pierre Morin heeft het domein in 2013 overgenomen en sinds de oogst van 2016 werkt hij 100% biologisch. Hij gebruikt geen herbiciden, hij laat gras groeien tussen de rijen met ranken en bewerkt de bodem. Tevens snoeit hij rigoureus voor zeer lage opbrengsten van geconcentreerde Sancerres die zich langzaam ontwikkelen. De druiven vergisten in temperatuur gereguleerde roestvrijstalen vaten voor een mineralige wijn. Na de fermentatie met enkel de eigen gistcellen rijpt de wijn zeker 6 maanden sur lie voor een wijn met een volle body.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 5 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 10-11°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13,0%
   


Informatie (regio)






 
Sinds 2013 heeft  de humorvolle Pierre Morin zijn eigen 9,5 ha tellende Sancerre-domein overgenomen van zijn vader Gérard. Direct koos hij ervoor om biologische wijnen te gaan produceren in zijn wijngaarden gelegen om Bué (90%-kimmeridge) en om Sancerre (10% - kalk). Zijn eerste biologische oogst was in 2015 in zijn wijngaarden op Kimmerdidge bodems. Na flink snoeien en wegknippen van trossen en strenge selectie worden oogsten van geconcentreerde druiven in lage opbrengsten binnengehaald. Al hun druiven worden handmatig geplukt en Pierre probeert zijn eigen balans te vinden met als uitgangspunt een volle “droge” body en diepgang. De diepe concentratie is ook een gevolg van het feit dat vrijwel al hun Sauvignon-ranken 30 jaar of ouder zijn. De sympathieke - en eigenzinnige Pierre heeft in 1999 gewerkt bij het vermaarde Dujac in Bourgogne en heeft gigantisch veel passie in zijn rode wijnen.

Naam
Pierre Morin Sancerre
Regio
Sancerre
Druifsoort
Sauvignon blanc
Producent
Pierre Morin
Jaar
2018
Kleur
Wit
Soort
Droog
Land
Alcoholpercentage
13,0%

Aantal

Prijs per stuk (incl. btw)

1 of meer

€ 20,25  € 18,25

6 of meer

€ 18,50  € 17,50