Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

L&C Poitout Stellaris Chablis 1er cru Vaucoupin 2019

L&C Poitout Stellaris Chablis 1er cru Vaucoupin 2019
L&C Poitout Stellaris Chablis 1er cru Vaucoupin 2019

Minerale en full body premier cru met een hoog smaakgehalte maar met balans en de finesse van een premier cru. Prettig om zo te drinken, maar ook zeer gastronomisch!

Verzendkosten

€ 6,95 

€ 28,75
€ 26,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
De Stellaris heeft een rijpe neus met rijpe witte perzik, citrus en volop ziltige mineraliteit. Meteen bij aanraking van de tong veel smaak met volop perzik, frisse vettigheid en kracht, met bloesem van meidoorn en zoethout. In de afdronk balancerende citroen en ziltige mineralen en een zeer lange sensatie van peper die natintelt. De gebalanceerde body geeft een zeer prettige ervaring in de mond als u daar even voor gaat zitten!
DE MENING VAN LOUIS EN CATHERINE wat te serveren bij de Bonaugure:
De Vaucoupin 1er cru heeft de bekende mineraliteit en zuurgraad van Chablis Premier Cru en de volle body van een premier cru die de “strijd” gemakkelijk aangaat met visgerechten in saus zoals, maar ook een blanquette en natuurlijk de beroemde Chablis-ham.
 
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Substreek/ Appelatie Chablis premier cru AC
Producent L&C Poitout
Druivensoort Chardonnay
Smaaktype Rijp, verfijnd, body, diepgang, smaak, afdronk
Vinificatie Het sap profiteert van statische bezinking (débourbage) totdat het de optimale troebelheid heeft. De alcoholische gisting gebeurt snel gevolgd door de volledige malolactische gisting is voltooid. De wijn rijpt in temperatuurgecontroleerde vaten in het Domaine de Louis en Catharina in Fleys. Zoals alle wijnen van Domaine Poitout, rijpen ze zonder hout om alleen de karakteristieken van hun terroirs volledig weer te geven.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 12 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 12-14°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13%
Informatie (L & C Poitout) De Chablis-wijngaarden van L&C POITOUT strekken zich uit over 10 hectare in dorpen van Maligny (Les Châtillons, Pierrette, Les Chaumes), Villy (Vaudat, Vau Martin), Lignorelles (Conroy, Vau Prin)
en Fleys (Plaine de Serre, Sous Plaine de Serre, Les Ardiats). Elk van de genoemde plaatsen heeft specifieke kenmerken. Elk perceel heeft weer ranken van andere leeftijden – meestal een gevorderde leeftijd - en hun sap wordt per perceel apart gevinifieerd.
Louis Poitout is een visionair en maakt een Chablis; een wijn die de pure expressie van zijn wijngaard etableert. Hij werkt niet zwart of wit, maar kiest voor elk jaar de passende methode van werken die de problemen die voorkomen een juiste oplossing bieden. Zo werkt hij het ene jaar meer organisch, het jaar erop biologisch etc. Hij werkt dus wel echt minutieus.De Stellaris


De Premier Cru Vaucoupin
 
De STELLARIS Premier Cru cuvée is afkomstig van een van de meest prachtige heuvels van de appellatie. De ranken “profiteren” van de westelijke expositie t.o.v. de zon;  De warme middag- en avondzon. Een derde van de wijnstokken is 40 jaar oud en het andere deel is in volle bloei en kracht van zijn leven met 25 jaar. Het is een “volwassen”plot die het beste van zichzelf geeft!Vaucoupin bevindt zich op de rechteroever, boven de gemeente Chichee. Een appelatie die geheel representatief is voor Chablis: De bodems die dateren uit het Kimmeridgiaan-tijdperk van mergel met klei-kalksteen.