Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

L&C Poitout L'Inextinct Chardonnay - Franc de Pied 2018

L&C Poitout L'Inextinct Chardonnay - Franc de Pied 2018
L&C Poitout L'Inextinct Chardonnay - Franc de Pied 2018

Gemaakt van meer dan 150 jaar oude pre-phylloxeraranken in de hoge wijngaarden van Chablis. Volle body, veel smaak, verfijning, mineraiteit en een zeer lange afdronk.

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 47,95
€ 41,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
De Inextinct is een volle body Chardonnay verrassend door z’n geschiedenis met structuur en rijkheid is de wijn filmend en smaakvol met geconfijt fruit, gember, rabarber en gebalanseerde citroen. Een krachtige, maar verfijnde wijn die sensueel en gulzig is. De afdronk gaat minutenlang door.

Franc de pied
De ranken voor deze unieke wijn staan op 55 are hoger in de heuvels waar de wijnen Petit Chablis genoemd mogen worden. Dit is pure Chardonnay in de lieu-dit Magette (boven het plaatjse Villy) van misschien wel meer dan 150 jaar oude ranken. De ranken zijn niet geënt op Amerikaanse wortels en gaan rechtstreeks de grond in`.  Ze zijn “vrij van voet” oftewel Franc de pied. De vette kleibodem met kalk heeft ervoor gezorgd dat de Phylloxera-luis hier niet zijn gang kon gaan. Dit perceel is zeer intensief om te bewerken, extreem olieachtig in de winter, terwijl de grond uitdroogt en verhardt in de zomer.

Bij eten
DE MENING VAN LOUIS EN CATHERINE
Deze wijn nodigt uit om gedronken te worden met goede vrienden. De wijn is behoorlijk exclusief en uniek!
 
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Substreek/ Appelatie Vin de France
Producent L&C Poitout
Druivensoort Chardonnay
Smaaktype Rijp, verfijnd, body, diepgang, smaak, afdronk
Vinificatie Het sap profiteert van statische bezinking (débourbage) totdat het de optimale troebelheid heeft. De alcoholische gisting gebeurt snel gevolgd door de volledige malolactische gisting is voltooid. De wijn rijpt in temperatuurgecontroleerde vaten in het Domaine de Louis en Catharina in Fleys. Zoals alle wijnen van Domaine Poitout, rijpen ze zonder hout om alleen de karakteristieken van hun terroirs volledig weer te geven.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 12 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 12-14°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,5%
Informatie (L & C Poitout) De Chablis-wijngaarden van L&C POITOUT strekken zich uit over 10 hectare in dorpen van Maligny (Les Châtillons, Pierrette, Les Chaumes), Villy (Vaudat, Vau Martin), Lignorelles (Conroy, Vau Prin)
en Fleys (Plaine de Serre, Sous Plaine de Serre, Les Ardiats). Elk van de genoemde plaatsen heeft specifieke kenmerken. Elk perceel heeft weer ranken van andere leeftijden – meestal een gevorderde leeftijd - en hun sap wordt per perceel apart gevinifieerd.
Louis Poitout is een visionair en maakt een Chablis; een wijn die de pure expressie van zijn wijngaard etableert. Hij werkt niet zwart of wit, maar kiest voor elk jaar de passende methode van werken die de problemen die voorkomen een juiste oplossing bieden. Zo werkt hij het ene jaar meer organisch, het jaar erop biologisch etc. Hij werkt dus wel echt minutieus.