Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

L&C Poitout Bonaugure Chablis AC 2019

L&C Poitout Bonaugure Chablis AC 2019
L&C Poitout Bonaugure Chablis AC 2019

Een chablis uit wijngaarden met enkel een zuid-westelijke expositie. Hierdoor rijper en uitgesproken in zijn rijpe fruit, maar met de mineralen en body die horen bij een hoogkwalitatieve wijn. Voor de

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 19,25
€ 17,75
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Het toenmalige besluit van Catherine en Louis om het sap van de drie percelen aan de rechter oever van de Serein te assembleren heeft geleid tot een wijn die rijpheid van fruit en minerale frisheid combineert met een garantie van een rijke harmonische en gastronomische aanzet. Fris en elegant,
met een palet van geuren van acacia, limoen, gekonfijte citroen en appel. In de mond ontwikkelt de wijn zich vlezig met een filmende, fruitige substantie, ondersteund door frisse tonen van licht pittige citroen. Doordat de wijn nauwgezet is gevolgd leidt de BONAUGURE tot een uniek moment van bezinning en gulheid. Genieten dus.

DE MENING VAN LOUIS EN CATHERINE wat te serveren bij de Bonaugure:
Dit is een Chablis om te combineren met fine-claire oesters, een tempura van langoustine met citroen en koriander, een scheutje zeebaars met citroenbotersaus op smaak gebracht met oestersap, of de klassieke terrine-ham “persillé of de Alpenkaas Saint-Félicien.

 
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Substreek/ Appelatie Chablis AC
Producent L&C Poitout
Druivensoort Chardonnay
Smaaktype Rijp, verfijnd, body, diepgang, smaak
Vinificatie Het sap profiteert van statische bezinking (débourbage) totdat het de optimale troebelheid heeft. De alcoholische gisting gebeurt snel gevolgd door de volledige malolactische gisting is voltooid. De wijn rijpt in temperatuurgecontroleerde vaten in het Domaine de Louis en Catharina in Fleys. Zoals alle wijnen van Domaine Poitout, rijpen ze zonder hout om alleen de karakteristieken van hun terroirs volledig weer te geven.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 8 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 12-14°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13%
   
Informatie (L & C Poitout)De Bonaugure

 
De Chablis-wijngaarden van L&C POITOUT strekken zich uit over 10 hectare in dorpen van Maligny (Les Châtillons, Pierrette, Les Chaumes), Villy (Vaudat, Vau Martin), Lignorelles (Conroy, Vau Prin)
en Fleys (Plaine de Serre, Sous Plaine de Serre, Les Ardiats). Elk van de genoemde plaatsen heeft specifieke kenmerken. Elk perceel heeft weer ranken van andere leeftijden – meestal een gevorderde leeftijd - en hun sap wordt per perceel apart gevinifieerd.

Louis Poitout is een visionair en maakt een Chablis; een wijn die de pure expressie van zijn wijngaard etableert. Hij werkt niet zwart of wit, maar kiest voor elk jaar de passende methode van werken die de problemen die voorkomen een juiste oplossing bieden. Zo werkt hij het ene jaar meer organisch, het jaar erop biologisch etc. Hij werkt dus wel echt minutieus.


Deze Chablis cuvée is gemaakt van druiven uit de percelen van Les Châtillons, Pierrette en Les Chaumes in Maligny. Dat zijn terroirs die tot de gerenommeerste percelen van dit dorp behoren.
De wijnstokken zijn er tussen 1
989 en 1991 aangeplant. Ze profiteren van een westelijke ligging, op de rechteroever van de Serein, en profiteren optimaal van de warmte van de ondergaande zon