Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

L&C Poitout Bienommée Chablis AC 2019

L&C Poitout Bienommée Chablis AC 2019
L&C Poitout Bienommée Chablis AC 2019

De Bienommée is een single vineyard minerale chablis met een volle body met diepgang en verfijning en een zeer lange afdronk.

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 19,25
€ 17,75
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Gelegen recht tegenover de wijngaarden van de cuvée Bonaugure, ligt het perceel Vaudat waarvan de druiven komen voor de Bienommée. Louis en Catherine wilden 2 verfijnde cuvées en deze Bienommée heeft structuur en persoonlijkheid met een ingetogenere neus. Fris en elegant, met een palet van geuren van mirabel, acaciahoning, citroenolie, en bergamot is deze Chablis hiernaast zeer mineraal. In de mond ontwikkelt de wijn zich vlezig met een filmende substantie, vettig maar ondersteund door frisse tonen, maar ook warmte en rondeur. De Bienommée is typisch voor Poitout en de naam is goed gekozen!
DE MENING VAN LOUIS EN CATHERINE wat te serveren bij de Bienommée:
Dit is een Chablis om te combineren met oesters, gamba’s, andere zeevruchten en kazen zoals chaource en soumaintrain.
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Substreek/ Appelatie Chablis AC
Producent L&C Poitout
Druivensoort Chardonnay
Smaaktype Mineraal, verfijnd, body, diepgang
Vinificatie Het sap profiteert van statische bezinking (débourbage) totdat het de optimale troebelheid heeft. De alcoholische gisting gebeurt snel gevolgd door de volledige malolactische gisting is voltooid. De wijn rijpt in temperatuurgecontroleerde vaten in het Domaine de Louis en Catharina in Fleys. Zoals alle wijnen van Domaine Poitout, rijpen ze zonder hout om alleen de karakteristieken van hun terroirs volledig weer te geven.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 8 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 12-14°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13%
   
Informatie (L & C Poitout)De Bienommée

 
De Chablis-wijngaarden van L&C POITOUT strekken zich uit over 10 hectare in dorpen van Maligny (Les Châtillons, Pierrette, Les Chaumes), Villy (Vaudat, Vau Martin), Lignorelles (Conroy, Vau Prin)
en Fleys (Plaine de Serre, Sous Plaine de Serre, Les Ardiats). Elk van de genoemde plaatsen heeft specifieke kenmerken. Elk perceel heeft weer ranken van andere leeftijden – meestal een gevorderde leeftijd - en hun sap wordt per perceel apart gevinifieerd.

Louis Poitout is een visionair en maakt een Chablis; een wijn die de pure expressie van zijn wijngaard etableert. Hij werkt niet zwart of wit, maar kiest voor elk jaar de passende methode van werken die de problemen die voorkomen een juiste oplossing bieden. Zo werkt hij het ene jaar meer organisch, het jaar erop biologisch etc. Hij werkt dus wel echt minutieus.

Deze Chablis cuvée is gemaakt van druiven uit het perceel Vaudat gelegen in Villy. Dat is een terroir die van oudsher de reputatie heeft wijnen te produceren van hoogstaande kwaliteit. De wijnstokken zijn er tussen 1987 en 1988 aangeplant. Ze profiteren van een oostelijke ligging, op de linkeroever van de Serein op bodems van kleine kiezels die de wijn frisheid en mineraliteit geven.