Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Garnière Sauvignon gris en fût IGP Loire 2020

Garnière Sauvignon gris en fût IGP Loire 2020
Garnière Sauvignon gris en fût IGP Loire 2020

Verfijnde en behoorlijk complexe wijn die prettig is om zo te drinken maar ook bij veel kruidige gerechten haar mannetje staat.

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 12,65
€ 11,65
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Deze druivensoort uit vervlogen tijden biedt intense en verfijnde aroma's vermengd met aangenaam minerale tonen met specerijen. De wijn heeft een volle body en voor Garnière's doen een hoog smaakgehalte. Naast een elegante carameltoon en vanille, ook prettige citrus en bosbessen met een toon van nootjes.  De wijn is prettig filmend maar in een frisse jasje door het noordelijke klimaat maar de zuren zijn zacht en leiden naar een lange, harmonieuze afdronk.
Mensen die graag houtgerijpte wijnen drinken zal deze wijn prima als aperitief dienen, maar ook bij rijke salades met vis en seafood, foie gras, wit vlees en bij de Aziatische keuken.
Land Frankrijk
Streek Loire
Substreek/ Appelatie IGP Val de Loire
Producent Domaine de la Garnière
Druivensoort Sauvignon gris
Smaaktype Fris, vol, rijk, complex, zeer verfijnd
Vinificatie De ranken zijn circa 10 jaar oud en staan op 100 à 150m hoogte op een schistebodem met kiezels met een zuid-oostelijke expositie.  De opbrengsten worden gereguleerd en gesorteerd. Na de vergisting rijpt de wijn 8 maanden sur lie in barriques van 400 liter, die 2x eerder gebruikt zijn.
Ook bij deze wijn vindt een aantal keer batonnage plaats voor extra complexiteit, smaak en lengte.
Houtrijping Ja, de wijn fermenteert in barrique en rijpt vervolgens nog 8 maanden door.; 1/3 is nieuw.
Houdbaarheid t/m 8 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 10-12°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13,5%
   


Informatie (regio)


 
De gebroeders Fleurance zijn de huidige beheerders van het familiebedrijf dat gelegen is in de wijnstreek Sèvre et Maine aan het smalle stroompje Moine.  In dit westelijke Loiregebied- in de omstreken van Nantes – maken ze op 12 hectare de “Muscadet-sur-lie-wijnen” van de druif Melon de Bourgogne. Daarnaast beheren ze ook nog 18 hectare IGP Val de Loire wijngaarden met Chardonnay, Sauvignon blanc et gris, Pinot gris, Cabernet Franc, Gamay, Merlot en Abouriou.
De ondergrond van de wijngaarden zijn met name van schiste met gabbro, gneiss, graniet en micaschiste en hun bodems zijn van klei met kiezels en grind. De meeste wijngaarden hebben een zuid-oostelijke expositie en profiteren van een mild Atlantisch klimaat en het gematigde Anjou-klimaat maakt de druiven rijp met de Loire die ook een rol hierin speelt. Om het sur lie proces nog beter te monitoren rijpen de wijnen in grote glazen vaten!!
Hun filosofie is handmatig werk met veel respect voor Flora en Fauna wat resulteert in genereuze – en complexe wijnen voor een zo noordelijk gelegen wijnstreek.  Wat weet de familie Fleurance veel smaak uit hun Melon de Bourgogne te halen.
Hun wijnen hebben elegantie en finesse en als je op zoek gaat naar smaken wordt de wijn steeds intrigerender. Muscadet was aan het krimpen maar de nieuwe ontwikkeling van diverse crus met vele jaren sur lie rijping zetten deze ingetogen wijn weer terug op de kaart. 
Intrigerende wijnen met een zeer hoge inzetbaarheid bij verfijnde gerechten.