Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Garnière Sauvignon blanc IGP Loire 2022

Garnière Sauvignon blanc IGP Loire 2022
Garnière Sauvignon blanc IGP Loire 2022
Frisse, stuivende Sauvignon met een vollere body en verfijning in een elegant jasje

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 8,95
€ 8,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Levendige frisse Sauvignon met een elegant stuivend maar wijds parfum. De wijn heeft een citrusgele kleur met groene schakeringen. De lierijping geeft de wijn een vollere body die de wijn in de mond een volle gevoel geeft en balans biedt aan de frisse tonen. De wijn is fris maar rond in haar zuren. Kenmerkend zijn geuren van buxus en gras aangevuld met citrus en zilte mineralen. De afdronk is lang voor een “eenvoudige” wijn.
Erg prettig bij jongere kaassoorten, geitenkaas, of bij salades, koude schaal- en schelpdieren of als aperitief.
 
Land Frankrijk
Streek Loire
Substreek/ Appelatie IGP Val de Loire
Producent Domaine de la Garnière
Druivensoort Sauvignon blanc
Smaaktype fris,groen, fruitig verfijnd balans stuivend
Vinificatie De ranken zijn ruim 10 jaar oud en staan op 100 à 150m hoogte op een bodem van zanderige kleigrond met micaschiste met een zuid-oostelijke expositie. Na de vergisting rijpt de wijn 6 maanden sur lie in een in de bodem ingebouwde souterrain van glas. Dit gebeurt op vrij lage temperaturen in luchtdicht glas waarin een aantal keer batonnage plaatsvindt voor extra complexiteit, smaak en lengte en via micro-oxygenatie (lucht inspuiten) gaan de gebroeders Fleurance reductieve geuren tegen. Al hun witte wijnen worden op de Muscadet sur lie manier gemaakt voor een vettere wijn met diepgang en verfijning.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 4 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 8-10°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,0%
   


Informatie (regio)


 
De gebroeders Fleurance zijn de huidige beheerders van het familiebedrijf dat gelegen is in de wijnstreek Sèvre et Maine aan het smalle stroompje Moine.  In dit westelijke Loiregebied- in de omstreken van Nantes – maken ze op 12 hectare de “Muscadet-sur-lie-wijnen” van de druif Melon de Bourgogne. Daarnaast beheren ze ook nog 18 hectare IGP Val de Loire wijngaarden met Chardonnay, Sauvignon blanc et gris, Pinot gris, Cabernet Franc, Gamay, Merlot en Abouriou.
De ondergrond van de wijngaarden zijn met name van schiste met gabbro, gneiss, graniet en micaschiste en hun bodems zijn van klei met kiezels en grind. De meeste wijngaarden hebben een zuid-oostelijke expositie en profiteren van een mild Atlantisch klimaat en het gematigde Anjou-klimaat maakt de druiven rijp met de Loire die ook een rol hierin speelt. Om het sur lie proces nog beter te monitoren rijpen de wijnen in grote glazen vaten!!
Hun filosofie is handmatig werk met veel respect voor Flora en Fauna wat resulteert in genereuze – en complexe wijnen voor een zo noordelijk gelegen wijnstreek.  Wat weet de familie Fleurance veel smaak uit hun Melon de Bourgogne te halen.
Hun wijnen hebben elegantie en finesse en als je op zoek gaat naar smaken wordt de wijn steeds intrigerender. Muscadet was aan het krimpen maar de nieuwe ontwikkeling van diverse crus met vele jaren sur lie rijping zetten deze ingetogen wijn weer terug op de kaart. Domaine de la Garnière heeft een Muscadet met barriquerijping en een cuvée met 40 maanden sur lie rijping.
Intrigerende wijnen met een zeer hoge inzetbaarheid bij verfijnde gerechten.