Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

F. Olimpia 1917 Reserva 2016

F. Olimpia 1917 Reserva 2016
F. Olimpia 1917 Reserva 2016
Indrukwekkende en karaktervolle Garnacha met structuur, kracht, concentratie, diepgang en verfijning.

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 26,10
€ 23,10
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Indrukwekkende wijn met een diepe kersenrode kleur. De 20 maanden in hout hebben de wijn een uitgewaaierd palet aan geuren en smaken gegeven.
Zwoel, geconcentreetd, veel smaak, kracht en balans. Navarra levert de Garnacha iets van tannines en ook iets meer diepgang van frisse tonen. Houdt de wijn wat langer in de mond voor nog meer extractie van verschillende smaken en ontdek de verfijning. De afdronk blijft lang natintelen…..
Lekker bij wild en geroosterd vlees, BBQ.
Land Spanje
Streek Navarra
Substreek/ Appelatie Navarra D.O.
Producent F. Olimpia
Druivensoort Garnacha
Smaaktype Body, kracht, diepgang, verfijning, fruit
Vinificatie De ranken staan op circa 700m hoogte op de Baja Montaña op bodems van klei met kalksteen. De vrijstaande gobelet ranken zijn ruim 90 jaar oud en genieten van een deels Atlantisch klimaat waardoor de druiven enige tannines krijgen en een fijne balans, door meer frissere tonen dan de Garnacha uit de Terra Alta.
De druiven worden handmatig geplukt en grondig geselecteerd en ondergaan een maceratie van 25 dagen in een betonnen “bad”. Er wordt een aantal keer remontage en délestage toegepast per dag voor o.a. meer fruitextractie, kleur en meer zuurstof.
Hierna rijpt de wijn 20 maanden in barriques uit Navarra. De vaten zijn nieuw en 1x gebruikt. Na 12 maanden wordt de wijn  dan ‘officieel’ uitgebracht.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 8 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 17-18°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 14,0%
   
Informatie (F. Olimpia) Genoemd naar hun oma Fernando Olimpia - geboren op 15 april 1917 - is begonnen om ranken aan te planten in Baja montaña. Zij drukte haar familie op het hart om de liefde en kennis en expertise in de kunst van wijn maken de belangrijkste erfenis is.
Een wijnproducent die nauwgezet aandacht heeft voor elk detail en alles wordt zeer goed verzorgd en bewaard. Ze hebben hun productielocatie in Caseda aan de oevers van de rivier Aragon, welke in 1951 is gebouwd en waar de nieuwste technieken worden gecombineerd met tradionele methodes. Alle wijnen vergisten in betonnen vaten die de wijn hun frisheid en fruitigheid doet bewaren. In principe rijpen de wijnen in Navarrees eiken – neigt naar Frans – maar af en toe doet men een zijstapje naar Frans of Amerikaans.
Frisser dan Terra Alta krijgt hun Grenache meer balans. Op 1 wijn na is alles Garnacha bij F. Olimpia. Alleen in de jaren van een goed resultaat word teen 100% Graciano geproduceerd. De wijngaarden liggen tussen 400 en 600 m hoogte om het plaatsje Artajona waar duidelijk merkbaar is dat het er zowel Mediterraans als Atlantisch is.
Nu wordt het bedrijf geleid door Fernando Pérez de Ciriza. Het unieke van alle wijnen is dat ze gemaakt zijn van wijngaarden met enkel 92 jaar oude Gobelet-ranken. Wat een concentratie en verfijning, structuur en specerijen.