Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Domaine de la Garnière Pinot gris IGP Loire 2017

Domaine de la Garnière Pinot gris IGP Loire 2017
Domaine de la Garnière Pinot gris IGP Loire 2017

Een frisse volle body wijn met een klein zoetje, overrijp fruit en lichte , amandeltjes, sensaties van specerijen.

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 9,95
€ 8,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Wijn met een behoorlijke intensiteit in het glas en een lichtkruidig bouquet met geuren van haast overrijpe peer en perzik en iets licht notigs. In de mond de vollere, zalvende body, maar ook de frisheid die de wijn erg toegankelijk maken. Geuren van rijpe peer met perzik, amandeltjes en wat specerijtjes maken deze wijn erg prettig voor de beginnende wijndrinker. Zeker met zo'n intens lange afdronk.Zit tussen een Alsace Pinot gris en een Pinot grigio uit Veneto in.
Erg prettig bij Foie gras of bij een niet al te zoet, maar fruitig dessert

 

Land Frankrijk
Streek Loire
Substreek/ Appelatie IGP Val de Loire
Producent Domaine de la Garnière
Druivensoort Pinot gris
Smaaktype Fruitig, fris, klein zoetje, lichtkruidig
Vinificatie De ranken zijn circa 5 jaar oud en staan op 100 à 150m hoogte op een bodem van zanderige kleigrond met micaschiste met een zuid-oostelijke expositie. Na de vergisting rijpt de wijn 6 maanden sur lie in een in de bodem ingebouwde souterrain van glas. Dit gebeurt op vrij lage temperaturen in luchtdicht glas waarin een aantal keer batonnage plaatsvindt voor extra complexiteit, smaak en lengte en via micro-oxygenatie (lucht inspuiten) gaan de gebroeders Fleurance reductieve geuren tegen.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 5 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 8-9°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,0%
   


Informatie (regio)


 
De gebroeders Fleurance zijn de huidige beheerders van het familiebedrijf dat gelegen is in de wijnstreek Sèvre et Maine aan het smalle stroompje Moine.  In dit westelijke Loiregebied- in de omstreken van Nantes – maken ze op 12 hectare de “Muscadet-sur-lie-wijnen” van de druif Melon de Bourgogne. Daarnaast beheren ze ook nog 18 hectare IGP Val de Loire wijngaarden met Chardonnay, Sauvignon blanc et gris, Pinot gris, Cabernet Franc, Gamay, Merlot en Abouriou.
De ondergrond van de wijngaarden zijn met name van schiste met gabbro, gneiss, graniet en micaschiste en hun bodems zijn van klei met kiezels en grind. De meeste wijngaarden hebben een zuid-oostelijke expositie en profiteren van een mild Atlantisch klimaat en het gematigde Anjou-klimaat maakt de druiven rijp met de Loire die ook een rol hierin speelt. Om het sur lie proces nog beter te monitoren rijpen de wijnen in grote glazen vaten!!
Hun filosofie is handmatig werk met veel respect voor Flora en Fauna wat resulteert in genereuze – en complexe wijnen voor een zo noordelijk gelegen wijnstreek.  Wat weet de familie Fleurance veel smaak uit hun Melon de Bourgogne te halen.
Hun wijnen hebben elegantie en finesse en als je op zoek gaat naar smaken wordt de wijn steeds intrigerender. Muscadet was aan het krimpen maar de nieuwe ontwikkeling van diverse crus met vele jaren sur lie rijping zetten deze ingetogen wijn weer terug op de kaart. Domaine de la Garnière heeft een Muscadet met barriquerijping en een cuvée met 40 maanden sur lie rijping.

Intrigerende wijnen met een zeer hoge inzetbaarheid bij verfijnde gerechten.