Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Garnière Ecume methode traditionelle brut

Garnière Ecume methode traditionelle brut
Garnière Ecume methode traditionelle brut

Smaakvolle en behoorlijke rijke bubbelwijn met 18 maanden flesrijping, een fijne mousse en met verfijning

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 werkdag

€ 11,95
€ 10,25
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
De Ecume heeft een bleekgele kleur en aanhoudende zeer kleine bubbeltjes. In de mond smaken van rijp fruit zoals rinse appel en iets van citroenzeste. Ook een elegante brioche komt het glas uit. In de mond is deze bleke wijn verrassend smaakvol en heel prettig en verfijnd met weer dat prettige rijpe fruit en ook weer die brioche. De mousse is verfrissend en aanhoudend en tintelen heerlijk in je mond. De afdronk is lichtkruidig en tintelt heel prettig na.
Als aperitief op een warm terras, tijdens de jaarwisseling of bij epi tempura.

 
Land Frankrijk
Streek Loire
Substreek/ Appelatie Vin mousseux de qualité, méthode traditionelle
Producent Domaine de la Garnière
Druivensoort Chardonnay
Smaaktype fris en fruitig
Vinificatie De ranken zijn circa 20 jaar oud en staan op 100 à 150m hoogte op een bodem van zanderige kleigrond met micaschiste en genieten van een zuid-oostelijke expositie op de “Coteaux de la Moine”.  Na de vergisting rijpt de wijn 2 in een in de bodem ingebouwde souterrain van glas. Dit gebeurt op vrij lage temperaturen in luchtdicht glas. Hierna wordt de wijn gebotteld en vindt er flesrijping plaats van 18 maanden. De dosage van deze Brut is 10 g.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 2 jaar na aankoop
   
Serveertemperatuur 7-8°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,0%
   


Informatie (regio)


 
De gebroeders Fleurance zijn de huidige beheerders van het familiebedrijf dat gelegen is in de wijnstreek Sèvre et Maine aan het smalle stroompje Moine.  In dit westelijke Loiregebied- in de omstreken van Nantes – maken ze op 12 hectare de “Muscadet-sur-lie-wijnen” van de druif Melon de Bourgogne. Daarnaast beheren ze ook nog 18 hectare IGP Val de Loire wijngaarden met Chardonnay, Sauvignon blanc et gris, Pinot gris, Cabernet Franc, Gamay, Merlot en Abouriou.
De ondergrond van de wijngaarden zijn met name van schiste met gabbro, gneiss, graniet en micaschiste en hun bodems zijn van klei met kiezels en grind. De meeste wijngaarden hebben een zuid-oostelijke expositie en profiteren van een mild Atlantisch klimaat en het gematigde Anjou-klimaat maakt de druiven rijp met de Loire die ook een rol hierin speelt. Om het sur lie proces nog beter te monitoren rijpen de wijnen in grote glazen vaten!!
Hun filosofie is handmatig werk met veel respect voor Flora en Fauna wat resulteert in genereuze – en complexe wijnen voor een zo noordelijk gelegen wijnstreek.  Wat weet de familie Fleurance veel smaak uit hun Melon de Bourgogne te halen.
Hun wijnen hebben elegantie en finesse en als je op zoek gaat naar smaken wordt de wijn steeds intrigerender. Muscadet was aan het krimpen maar de nieuwe ontwikkeling van diverse crus met vele jaren sur lie rijping zetten deze ingetogen wijn weer terug op de kaart. Domaine de la Garnière heeft een Muscadet met barriquerijping en een cuvée met 40 maanden sur lie rijping.

Intrigerende wijnen met een zeer hoge inzetbaarheid bij verfijnde gerechten.
Naam
Ecume
Regio
Loire
Druifsoort
Chardonnay
Producent
Domaine de la Garnière
Jaar
NV
Kleur
bleekgeel
Soort
Brut
Alcoholpercentage
12