Deze Petit verdot heeft een zeer geconcentreerde donkere concentratie met violette schakeringen. In de neus drop, viooltjes, kersenlikeur en caramel. De smaak is zeer geconcentreerd, maar in balans door de zuren op de achtergrond. Drop in de mond, maar ook zwoel fruit en mineraliteit en veel power en rijpe rijke tannines. Uniek omdat de wijn ondanks al zijn rijpheid, rijkheid,zwoelheid, power en tannines door de concentratie, fruit en zuren perfect in balans is en toch met een niet al te hoog alcoholpercentage. Kan dus ook gewoon als drinkwijn geschonken worden voor mensen die eens echt iets anders willen.
Lekker bij aperitiefhapjes/tapas, exotische rundvleesgerechten of varkensvlees curry, lam of rood vlees met veel kruiden of een volle saus, tajines, zeer rijpe kazen en fantastisch bij wild en dan met name hazepeper.
Land |
Frankrijk |
Streek |
Rhône / Cévennes |
Substreek/ Appelatie |
IGP Pays de Cévennes |
Producent |
Domaine de l'Orviel |
Druivensoort |
Petit verdot |
Smaaktype |
fruitgedreven met structuur |
Vinificatie |
De wijn is vergist en heeft gerijpt in betonnen - en in roestvrijstalen vaten. |
Houtrijping |
Nee |
Houdbaarheid |
t/m 7 jaar na de oogst. |
|
|
Serveertemperatuur |
15-17°C |
Inhoud |
75 cl |
Alcohol |
13,0% |
Informatie (regio)
Petit verdot |
Terroir: In de uitlopers van de Cevennen, in een heuvelachtig landschap met dennen, eiken en cipressen, ligt het Domaine de l'Orviel. Orviel betekent "oud goud” in het Occitaans (Langue d’Oc en symboliseert perfect de gouden kleur van de witte druiven, Chardonnay, Viognier, Sauvignon, Grenache en Roussanne (de helft van hun 20 hectare grote domein). Hun wijngaarden met rode druiven zijn beplant met Syrah, Grenache, Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Cinsault. Deze ranken hebben hun terroir met een perfecte zonovergoten expositie op bodems van klei en kalksteen. Het licht getemperde Mediterraanse klimaat (door de heuvels) geeft een constante kwaliteit aan de wijnen op bodems van zandsteen, kiezels, alluviaal en hard kalksteenplateaus met hoogtes tot 630 m.
Wordt in Bordeaux in kleine percentages toegevoegd aan de blend om power, concentratie en specerijen toe te voegen. Mits deze rijp zijn, want ze rijpen laat. In dit zachtere, zwoelere klimaat worden de druiven wel rijp.
|
|
|
|
|