De Duché d’Uzès heeft een diepe kleurintensiteit met in de neus aroma’s van aardbeien, zwoele pruimen, cassis, drop en cederhout. De wijn is behoorlijk mondvullend met rijpe “fine grained” strakke tannines en zoet aandoend fruit. Ook in de mond weer “cassis”, drop en cederhout maar hier valt het bloemige (violetjes) op met specerijen en drop.
Heerlijk bij gegrild rood vlees, bij wild, zelfs foie gras, tajine van kip, kaasfondue en stevige kazen.
Land |
Frankrijk |
Streek |
Rhône / Cévennes |
Substreek/ Appelatie |
Duché d'Uzès AC |
Producent |
Domaine de l'Orviel |
Druivensoort |
80% Syrah, 20% Grenache |
Smaaktype |
Concentratie structuur diepgang |
Vinificatie |
De wijn heeft 12 maanden gerijpt op traditionele "Rhone"wijze in betonnen vaten. |
Houtrijping |
Nee |
Houdbaarheid |
t/m 7 jaar na de oogst. |
|
|
Serveertemperatuur |
16-18 °C |
Inhoud |
75 cl |
Alcohol |
14,0% |
Informatie (regio) |
Terroir: In de uitlopers van de Cevennen, in een heuvelachtig landschap met dennen, eiken en cipressen, ligt het Domaine de l'Orviel. Orviel betekent "oud goud” in het Occitaans (Langue d’Oc en symboliseert perfect de gouden kleur van de witte druiven, Chardonnay, Viognier, Sauvignon, Grenache en Roussanne (de helft van hun 20 hectare grote domein). Hun wijngaarden met rode druiven zijn beplant met Syrah, Grenache, Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Cinsault. Deze ranken hebben hun terroir met een perfecte zonovergoten expositie op bodems van klei en kalksteen. Het licht getemperde Mediterraanse klimaat (door de heuvels) geeft een constante kwaliteit aan de wijnen op bodems van zandsteen, kiezels, alluviaal en hard kalksteenplateaus met hoogtes tot 630 m.
|
|
|
|
|