Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Domaine de l'Orviel Chardonnay des CĂ©vennes 2020

Domaine de l'Orviel Chardonnay des CĂ©vennes 2020
Domaine de l'Orviel Chardonnay des CĂ©vennes 2020
Verfijnde, droge Chardonnay met een klein deel houtrijping en malolactiek. Rijke smaak met frisheid en Tropisch fruit met salmiak, klein botertje en lichte sensatie van specerijen.

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 9,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Chardonnay met een citroengele kleur en groene schakeringen. Olieachtig in het glas met volle geuren van witte bloesem en tropisch fruit, maar ook van gegrilde amandeltjes. In de mond een zalvende textuur met balans en een rijke smaak van fruit met salmiak en in de afdronk een lichte sensatie van caramel en fruit die lang natintelt.
Lekker als aperitief, maar ook bij risotto en licht gegrilde witte vis of wit vlees. 
Land Frankrijk
Streek Rhône / Cévennes
Substreek/ Appelatie IGP Pays des Cévennes
Producent Domaine de l'Orviel
Druivensoort Chardonnay
Smaaktype Rijk, balans, droog, botertje
Vinificatie De druiven groeien op de Cévennes-heuvels op mergelbodems met grote keien en genieten van de Mediterrane zon aan Cordon royat ranken met 4 uitlopers. Deze zorgen voor de beperkte opbrengst van 20 tot 40 hl/ha.  's Ochtends vroeg worden de volrijpe druiven handmatig geplukt voor voldoende frisheid in de druif.  De wijn wordt op koudere temperaturen vergist en wordt voor 85% overgepompt naar een vat van glasvezel waar die een rijping van 9 maanden met battonage ondergaat. Dat gebeurt op de gistcelletjes die voor de vollere body zorgen. De andere 15% wordt na fermentatie overgepomt naar een barrique voor meer complexiteit en verfijning.
Houtrijping Ja, 15% van de wijn ondergaat een rijping in barrique op de gistcel en ondergaat de malolactische vergisting,
Houdbaarheid t/m 7 jaar na de oogst.
   
Serveertemperatuur 10-12°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 14,0%
Informatie (regio) Terroir: In de uitlopers van de Cevennen, in een heuvelachtig landschap met dennen, eiken en cipressen, ligt het Domaine de l'Orviel. Orviel betekent "oud goud” in het Occitaans (Langue d’Oc en symboliseert perfect de gouden kleur van de witte druiven, Chardonnay, Viognier, Sauvignon, Grenache en Roussanne (de helft van hun 20 hectare grote domein). Hun wijngaarden met rode druiven zijn beplant met Syrah, Grenache, Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Cinsault. Deze ranken hebben hun terroir met een perfecte zonovergoten expositie op bodems van klei en kalksteen. Het licht getemperde Mediterraanse klimaat (door de heuvels) geeft een constante kwaliteit aan de wijnen op bodems van zandsteen, kiezels, alluviaal en hard kalksteenplateaus met hoogtes tot 630 m.