Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Domaine Thibaut Chardonnay CH Côtes du Jura 2018

Domaine Thibaut Chardonnay CH Côtes du Jura 2018
Domaine Thibaut Chardonnay CH Côtes du Jura 2018
Complexe en verfijnde Chardonnay die zeer verrassend is, zelfs voor de Jura!

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 18,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
De Chardonnay CH heeft enerzijds geuren van witte bloemen, vanille, groene appel, maar ook geuren van witte balsamico, honing, overrijpe rinse appel, iets boterigs, caramel en nootjes met vlezige tonen. De body is dik en de wijn heeft een strogele kleur. In de mond is de wijn rijk en filmend maar ook fris. Dit is niet typisch Jura, maar heeft ook de tonen van een mooie, verfijnde Bourgogne. Deze wijn is next level!
Lekker bij grijze garnalen, oesters, loempia's met garnalen en andere schaaldieren of bij gegrilde vis.
Land Frankrijk
Streek Jura
Substreek/ Appelatie Côtes du Jura AC
Producent Domaine Michel Thibaut
Druivensoort Chardonnay
Smaaktype Verfijnd, complex, rijk
Vinificatie Deze Chardonnay-ranken komen van het perceel les Chevraudes op een bodem met een dikke laag kalksteen. De druiven genieten van een zuid-westelijke expositie. De wijn ondergaat fermentatie in barriques waarvan een deel nieuw. In deze nieuwe vaten wordt het engelendeel wel opgevuld en ondergaat het sap geregeld battonage gedurende de 10 maanden vatrijping. Het verloren gegane sap in de andere helft van de vaten wordt niet opgevuld. Dit is streektypisch en hierdoor wordt de wijn complexer en vindt deze zijn “Jura”-balans.
Houtrijping Ja, 10 maanden in kleine eiken vaten met battonage van de lie waarvan een deel nieuw. .
Houdbaarheid t/m 6 jaar na de oogst.
   
Serveertemperatuur 12-13°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13,0%
Informatie (regio) In 1989 is Michel Thibaut zijn eigen wijnen gaan produceren in Poligny en bewerkt zijn 10 ha wijngaarden inmiddels via de Terra vitis methode. Sinds 2018 is zoon Hubert de nieuwe wijnmaker. De wijnen van Thibaut zijn deels klassiek, maar er worden ook assemblages gemaakt van deels traditioneel Jura vermengd met minder occidatieve productiemethodes; zo is de Chardonnay CH deels in nieuwe barrique vergist en wordt de verdampte wijn wel opgevuld. De kwaliteit van de wijnen is sinds de start in 1989 zeer hoog. Doel is om smaakvolle Jura te produceren die toegankelijk is voor een groter publiek. De wijnen zijn zeer complex maar met balans; Umami dus!