Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Château de Prémeaux Bourgogne blanc 2020

Château de Prémeaux Bourgogne blanc 2020
Château de Prémeaux Bourgogne blanc 2020
Luxe aromatische Bourgogne met 6 maanden houtrijping heeft fris, rond fruit (citrus, peer), brioche, een botertje, mineraliteit, volle body en een lange afdronk waarin de volle smaak behouden blijft.

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 21,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Deze Bourgogne Chardonnay is gemaakt van hoogwaardige kwaliteit druiven en heeft daarom ook een “luxe” opvoeding gehad. De wijn schittert in het glas en heeft 6 maanden in kleine houten vaatjes sur lie gerijpt. Hiervan heeft deze elegante wijn haar volle body en rondeur maar is ook voldoende fris. Het rijpe fruit (citrus, peer) komt aromatisch het glas uit. De brioche en botertonen verweven met mineralen intrigeren enorm. De wijn is vol, zacht en mondvullend en tintelt lang na.
Prettig bij wit vlees met sauzen op wijnbasis en bij gesmolten kaas.

 
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Substreek/ Appelatie Bourgogne Chardonnay
Producent Chateau de Prémeaux
Druivensoort Chardonnay
Smaaktype Vol en rond
Vinificatie Na minutieuze selecties in de wijngaard en op sorteertafels bij het Chateau ondergaan enkel onbeschadigde hele druiven fermentatie op lagere temperaturen zodat de wijn haar fruit behoudt. De wijnen van Chateau de Prémeaux worden niet gefilterd en behouden zo hun karakteristieken. Alle witte wijnen rijpen minimaal 6 maanden in Barriques (Troncais).
Houtrijping Ja, 6 maanden in barriques
Houdbaarheid t/m 5 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 10-12°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13%
   
Informatie (regio) Klein ambachtelijk Chateau met een productie van 60.000 flessen van hun 14 hectare aan wijngaarden. Het Chateau brandde af in 1769 en is met de nog bruikbare stenen in de 19e eeuw herbouwd. Sinds begin 1900 resideert de familie Pelletier in het chateau en maakt het aldaar hun artisan-wijnen, waarvan de huidige wijnmaker Arnaud de 5e generatie is. Hij borduurt voort op de know how van zijn voorouders, waarbij hij sinds 2013 zijn wijnen op een biologische manier maakt .