Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Château Adélaïde l'Oubli Gaillac 2012

Château Adélaïde l'Oubli Gaillac 2012
Château Adélaïde l'Oubli Gaillac 2012
Zeer complexe, verfijnde en droge wijn met overrijp en gedroogd fruit, volop umami, brioche, specerijen en ga zo maar door.

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 11,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
De wijn heeft een licht goudgele kleur met amber schakeringen. In de neus en in de smaak volop kruiden en specerijen zoals gember, walnoten en gedroogd fruit. De wijn is frisser en minder vet dan verwacht en is droog, maar juist het frisse, niet te vette in combinatie met de complexiteit maken de wijn zeer prettig, ook als aperitief.

Volgens wijnmaker Antoine Ferretti heerlijk bij gevogelte of vis in een saus van wijn. Maar ook bij een keur aan sushi - door de umami in de wijn - en lichtere Aziatische gerechten een zeer welkome verrassing.

 
Land Frankrijk
Streek Sud Ouest
Substreek/ Appelatie Gaillac AC
Producent Chateau Adélaïde
Druivensoort Mauzac
Smaaktype Complex, umami, verfijnd, verrassend, balans/fraìcheur
Vinificatie De Druiven groeien op het plateau cordais in de heuvels van Gaillac dat ongeveer tussen zowel de Atlantische oceaan en de Middellande zee ligt. Met een bodem van kalksteen met klei geniet Gaillac dan ook van beide klimaten. De druiven worden ontsteeld en ondergaan 24 uur schilinweking. De wijn verdwijnt dan vervolgens circa 5 jaar in kleine eiken vaten. Hierna gaat de wijn voor minimaal een jaar terug in inox om nog wat primairs terug te krijgen.
Houtrijping Ja, 60 maanden in barriques waarvan 1/4 nieuw.
Houdbaarheid Minimaal 18 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 16-17°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,5%
   
Chateau Adélaïde





Mauzac




 
Gelegen in de Sud Ouest maakt de familie Ferretti op traditionele wijze Gaillac wijnen met inheemse en regionale druivensoorten als Braucol, Duras, Mauzac en loin de l’oeil. Op hun 14 hectare aan wijngaarden tref je ook nog Syrah, Sauvignon, Cabernet en Merlot aan. De wijnbouw gebeurt op duurzame wijze: regelmatige grondbewerking geeft stikstof aan de plant en zuurstof aan de klei-humus bodems. Tenslotte worden alle druiven handmatig geplukt.

Druif die behoorlijk wijds is aangeplant in zowel Gaillac (Sud Ouest) en in Limoux (Languedoc), waarvan in de laatste regio de Blanquette de Limoux gemaakt wordt. Vermoedelijk toch afkomstig uit Gaillac – waar het 1 van de 3 leidende witte druiven is en - waar er droge, zoete en schuimwijnen van gemaakt worden. Ondanks dat de druif laatrijpend is, wordt deze toch vaak wat eerder geplukt zodat deze naast voldoende zuren geen “rottend” appelvelgeur – en smaak heeft. Lever vaak boerse wijnen op die intrigerend zijn. In de laatste 50 jaar is het aantal ha Mauzac verminderd tot een kwart.