Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Château La Gineste Cahors 2016

Château La Gineste Cahors 2016
Château La Gineste Cahors 2016

Toegankelijke Cahors met diepgang van frisse tonen, rood fruit en viooltjes met iets rokerigs en een elegante tanninestructuur.

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 10,95
€ 9,45
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Een Cahors die puur is met rood fruit, viooltjes, iets rokerigs, een behoorlijke structuur met een behoorlijk prettige body van fruit en frisse tonen met in de afdronk enige, drogende tannines. Heerlijk bij de maaltijd of voor de liefhebber van pure, zuivere wijnen met frisse tonen.

Lekker bij: Gerijpte kazen, rood vlees, gegrild wild en cassoulet.
 
Land Frankrijk
Streek Sud Ouest
Substreek/ Appelatie Cahors AC
Producent Vignobles Laur
Druivensoort 70% Malbec en 30% Merlot
Smaaktype fruit diepgang frisheid structuur
Vinificatie Kort voor de oogst wordt er "groen geoogst" voor een geconcentreerde opbrengst van circa 30 hl/ha. De wijn heeft een niet al te lange maceratie voor meer toegankelijkheid en ondergaat fermentatie in roestvrijstaal. Hierna wordt de wijn overgepompt naar een betonnen vat die enige lucht doorlaat voor een rondere wijn.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 12 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 17-18°C
Inhoud  75 cl
Alcohol 12,5%
   
Informatie (regio)


 
Het Château dateert uit de 13e eeuw maar de ranken zijn pas begin jaren 80 aangeplant. Waarbij de nieuwe eigenaren - heer en mevrouw Déga - begin dit millenium hebben ingezet om hun wijnen biologisch op de markt te gaan brengen. De 9 hectaren hebben een bodem-toplaag van kiezels met grind met daaronder vele lagen kimmeridge klei met grijze en witte kalksteen.