Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

CasaCampos Rioja D.O.C.a Crianza 2021

CasaCampos Rioja D.O.C.a Crianza 2021
CasaCampos Rioja D.O.C.a Crianza 2021
Indrukwekkende single vineyard Rioja crianza met diepgang, balans, verfijning, structuur en een fluwelen aanzet van rijp fruit.

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 14,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Intense robijnen kleur met een behoorlijke body. Hoge kwaliteit, single vineyard Crianza met donker fruit en geuren van vanille en rokerige tonen. Fluwelen aanzet met balans en verfijning en structuur van rijpe tannines. Veel smaak die indrukwekkend lang de volledige mond blijft herinneren aan het slokje…..
Prettig bij gerechten met rib eye en rundsstoof.
Land Spanje
Streek Rioja Alta
Substreek/ Appelatie Rioja D.O.C.a
Producent Bodegas Cialu
Druivensoort Tempranillo
Smaaktype Indrukwekkend, balans, donker fruit, specerijen, verfijning
Vinificatie De druiven zijn van ongeveer 40 jaar oude ranken in de Quemao-wijngaard op 700m hoogte in de Rioja Alta op bodems van klei met kalksteen. Deze aangelijnde gobelet-ranken leveren lage opbrengsten van geconcentreerde druifjes. Ze worden handmatig geplukt en ondergaan een temperatuur gecontroleerde maceratie in roestvrij staal van circa 20 dagen. Het sap ondergaat delestage - voor meer kleur en fruitconcentratie en minder harde tannines – en ook geregeld remontage – voor eveneens meer kleurabsorptie en ook meer structuur. Na de vergisting rijpt de wijn 16 maanden in barriques uit zowel Frankrijk als van Amerikaans eiken, waarvan de een klein gedeelte nieuw en de rest 1x gebruikt.
Houtrijping ja, 16 maanden in deels nieuwe barriques
Houdbaarheid t/m 8 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 17-18°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13,5%
   
Informatie (Bodegas Cialu)
   
 
Circa 50 jaar geleden startte de familie Cialu in Bobadillo het wijngoed Een voor Rioja qua volume een zeer bescheiden familie met 40 ha in het hart van La Rioja midden tussen de kloosters van San Millan en Valvanera. In 2016 overgenomen door F. Olimpia worden nog steeds alle wijnen traditioneel met dezelfde essentie, principes, filosofie, toewijding en uitmuntendheid gemaakt.
In 2001 is een nieuwe winery gebouwd waar Frans en Amerikaans eikenhout worden gecombineerd om de bijzondere wijnen van Cialu te produceren. Innovatieve processen en technieken gecombineerd met ervaring en traditie zorgen voor de zeer hoge kwaliteitstandaard.