Kersenrode kleur met een medium body. Prettige geuren van rode bessen en kersen met specerijen en iets van vanille. In de mond een fluwelen en soepele aanzet en filmend aan het gehemelte. Balans, een beetje structuur, veel smaak, zuiver en een lange afdronk.
Prettig bij gerechten met varkensvlees of kalfsvlees en voor de liefhebber balans
Land |
Spanje |
Streek |
Rioja Alta |
Substreek/ Appelatie |
Rioja D.O.C.a |
Producent |
Bodegas Cialu |
Druivensoort |
Tempranillo |
Smaaktype |
Soepel, balans, rood fruit, specerijen |
Vinificatie |
De druiven zijn van ongeveer 30 jaar oude ranken in de Quemao-wijngaard op 700m hoogte in de Rioja Alta op bodems van klei met kalksteen. Deze aangelijnde gobelet-ranken leveren lagere opbrengsten van geconcentreerde druifjes. Ze worden handmatig geplukt en ondergaan een temperatuur gecontroleerde maceratie in roestvrij staal van ruim 10 dagen. Hierna rijpt de wijn 5 maanden in barriques uit zowel Frankrijk als van Amerikaans eiken. die 2 tot 4 jaar oud zijn en de wijn is dus feitelijk een “semi-crianza”. |
Houtrijping |
ja, 5 maanden in gebruikte barriques |
Houdbaarheid |
t/m 6 jaar na de oogst |
|
|
Serveertemperatuur |
17-18°C |
Inhoud |
75 cl |
Alcohol |
13,5% |
|
|
Informatie (Bodegas Cialu)
|
Circa 50 jaar geleden startte de familie Cialu in Bobadillo het wijngoed Een voor Rioja qua volume een zeer bescheiden familie met 40 ha in het hart van La Rioja midden tussen de kloosters van San Millan en Valvanera. In 2016 overgenomen door F. Olimpia worden nog steeds alle wijnen traditioneel met dezelfde essentie, principes, filosofie, toewijding en uitmuntendheid gemaakt.
In 2001 is een nieuwe winery gebouwd waar Frans en Amerikaans eikenhout worden gecombineerd om de bijzondere wijnen van Cialu te produceren. Innovatieve processen en technieken gecombineerd met ervaring en traditie zorgen voor de zeer hoge kwaliteitstandaard.
|