De Duché wit heeft een strogelen kleur met een behoorlijke viscositeit. Uit het glas komend elegante kruidige geuren met rond fruit (perzik, abrikoos, citrus). Het vollere karakter van de wijn geeft een prettig “rond” mondgevoel met volop frisse tonen van citrus. De volop aanwezige zuren maken deze wijn zeer geschikt om te combineren met diverse gerechten. Op de tond een saline mineraliteit die leidt naar een fruitige, lange afdronk.
Lekker bij gerechten met wit vlees en kip die best Mediterraanse kruiden mogen bevatten.
Land |
Frankrijk |
Streek |
Cévennes |
Substreek/ Appelatie |
Duché d'Uzès AC |
Producent |
Vignes de l'Arque |
Druivensoort |
50% grenache blanc, 40 % viognier, 10% roussanne |
Smaaktype |
Fruitig rond kruidig balans |
Vinificatie |
De witte Duché fermenteert in nieuwe barriques en na 1 of 2 maanden overgepomt naar een roestvrij stalen vat zodat er niet teveel houtaroma's en juist wel meer fruit naar voren komt. |
Houtrijping |
ja, de fermentatie in nieuwe barriques met daarna nog enkele maanden |
Houdbaarheid |
t/m 5 jaar na de oogst. |
|
|
Serveertemperatuur |
9-10°C |
Inhoud |
75 cl |
Alcohol |
12,5% |
Informatie (regio) |
Vignes de l’Arque bezit 80 ha aan wijngaarden in de appellaties Duché d’Uzès, Pays de Cévennes en Pays d’Oc. Het streven is naar een zo hoog mogelijke kwaliteit door een grondige selectie van de juiste percelen met druiven voor de verrassende assemblages. Sinds 2014 is het in de overgang naar het produceren van biologische wijnen die artistiek zijn zonder toevoegingen van onnatuurlijke producten. Dit gaat natuurlijk op zeer kleine schaal per wijn zonder technologische standaardisatie! De druiven worden rijp geplukt en er wordt een geringere hoeveelheid sulfiet toegevoegd vanuit het biologisch oogpunt. De wijngaarden krijgen de volle Mediterrane zon en liggen in de verkoelende heuvels vanwaar de wijnen hun finesse krijgen.
|
|
|
|
|