Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Arndt F. Werner Spätburgunder trocken 2020

Arndt F. Werner Spätburgunder trocken 2020
Arndt F. Werner Spätburgunder trocken 2020
Rijpe bosvruchten omlijsten de dichte, maar rijpe en delicate tannines voor veel smaak, balans, mineraliteit en diner-inzetbaarheid

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 13,50
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Behoorlijk krachtige en geconcentreerde Spätburgunder met diepgang en verfijning. Volle smaken van blauwe bessen, iets van bosgrond en ondersteunende frisse tonen, maken deze wijn zeer geschikt om te serveren bij een herfstgerecht. De body is behoorlijk vol voor een Gutswein met een zachte aanzet en vervolgens een redelijke structuur van rijpe tannines in een droog, fris jasje. Hierdoor heb je de pure expressie van druif en terroir met een minerale afdronk die lang blijft hangen. En niet veel te veel hout die de wijn volledig op de achtergrond plaatsen.
Wijn die uitnodigt om bij te eten. Maar ook voor de liefhebber van droge Spätburgunders. Er worden nogal wat sappige suikerrijke varianten op de markt gebracht, maar dat is deze dus niet. Vollere gevogelte - en varkensvleesgerechten!!!!

 
Land Duitsland
Streek Rheinhessen
Substreek/ Appelatie Qba Gutswein
Producent Arndt F. Werner
Druivensoort Spätburgunder (Pinot noir)
Smaaktype Smaakvol, fruit, verfijnd, karakter, balans
Vinificatie Arndt Werner is de Biodynamische Goeroe van Duitsland en heeft met 2 anderen reeds 38 jaar geleden een boek over Biodynamisch wijnmaken in Duitsland geschreven. Druif met PIT is verzot op “freaks” maar Arndt Werner en zijn zoon Thomas weten nog gedetailleerder te vertellen waarom ze plukken op de betreffende dag en onderbouwen dat ook met waterniveau in de bodem….Gemaakt van druiven van ranken op kalkstenen en lössbodems van handmatige geselecteerde druiven die blijven hangen tot egaal rijp zijn. Deze wijn is zowel Bio als vegan! Na selectie ondergaat de wijn een inweking van circa 18 dagen met 3x per dag Pigeage (‘delicate’onderdompeling van vaste stoffen tijdens fermentatie; Bourgognetechniek voor hogere extractie en om koolzuurgas te laten verdampen). De wijn rijpt na overpomping 14 maanden in grote meermalen gebruikte houten voeders.
Houtrijping Ja, 14 maanden in houten voeders
Houdbaarheid t/m 5 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 16-17°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13,5%
   
Informatie (regio) 
Met zijn circa 20 hectare aan wijngaarden (anno 2019) verbouwt dit exact 200 jaar oude wijngoed 40% rode – en 60% witte druiven. Ingelheim is net iets droger en warmer dan zijn omgeving. Gecombineerd met de warme, kalkhoudende zandsteen bodems levert dit krachtige rode wijnen op. De krachtige druiven van de minerale, intense witte wijnen groeien op löss met hydrobia-kalk bodems. Rijke, krachtige rode wijnen die echt droog zijn, maar zeer smaakvol en misschien wel als gevolg van het feit dat Werner voorop loopt in kennis en Biodynamie. De 200 jaar oude kelders en hun 200 jaar oude stenen binnenplaats met kinderkopjes bruisen historie, maar hun manier van wijnmaken is zeer vooruitstrevend en Werner is één met de natuur. Hij noemt zijn zoon Thomas nog nauwgezetter en gemotiveerder. Dus dat belooft wat voor de toekomst. Thomas begint stapje voor stapje het wijn maken te controleren en krijgt alle ruimte van zijn zeer toegankelijke vader. De kenners vinden dit wijngoed zeer goed, maar gastronomisch gezien zijn deze wijnen meesterlijk.