Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Arndt F. Werner Gau-Algesheimer Portugieser 2020

Arndt F. Werner Gau-Algesheimer Portugieser 2020
Arndt F. Werner Gau-Algesheimer Portugieser 2020
Diepgekleurde, zeer smaakvolle en karaktervolle wijn met body en concentratie. Zachte textuur met diepgang en mineraliteit. Zeer verrrassend!

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 15,20
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Diepgekleurde robijnrode wijn met intense geuren van donker fruit, kruidnagel, kaneel, melkchocolade en vanille. Rijke smaken van zoete zwarte kersen in de aanzet. In het middenpalet romige bramen met een fluwele romige textuur die haast doet denken aan een Rioja Tempranillo.  Structuur in een fluwelen jasje. Een waar genot in de mond met de kruiden van het hout alsook rokerige mineralen die de afdronk intrigerend maken en gelukkig duurt die wel eventjes. Deze Portugieser is krachtig en toont enorm veel karakter.
Een gegrilde steak of stoof van kalfsvlees of een kaasplateau. Deze Portugieser heeft 0,1 g/L restsuiker wat hem zeer droog maakt en waardoor deze zijn verfijning kan tentoonspreiden.
 
Land Duitsland
Streek Rheinhessen
Substreek/ Appelatie Qba Ortswein
Producent Arndt F. Werner
Druivensoort Portugieser
Smaaktype Complex, verfijnd, karakter, smaak, diepgang, body
Vinificatie Arndt Werner is de Biodynamische Goeroe van Duitsland en heeft met 2 anderen reeds 36 jaar geleden een boek over Biodynamisch wijnmaken in Duitsland geschreven. Druif met PIT is verzot op “freaks” maar Arndt Werner en zijn zoon Thomas weten nog gedetailleerder te vertellen waarom ze plukken op de betreffende dag en onderbouwen dat ook met waterniveau in de bodem….Gemaakt van druiven van meer dan 30 jaar oude ranken op kalkstenen zandbodems van handmatige geselecteerde druiven die blijven hangen tot egaal rijp zijn. Deze wijn is zowel Bio als vegan! Vanaf Ortswein zijn alle wijnen spontaan vergist met eigen gist. Na selectie ondergaat de wijn een inweking van meer dan 21 dagen met 3x per dag Pigeage (‘delicate’onderdompeling van vaste stoffen tijdens fermentatie; Bourgognetechniek voor hogere extractie en om koolzuurgas te laten verdampen). De wijn rijpt na overpomping 15 maanden in kleine barriques waarvan een gedeelte nieuw.
Houtrijping Ja, 15 maanden in kleine houten vaten waarvan een gedeelte nieuw.
Houdbaarheid t/m 8 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 16-17°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 14,0%
   
Informatie (regio) 
Met zijn circa 20 hectare aan wijngaarden (anno 2019) verbouwt dit exact 200 jaar oude wijngoed 40% rode – en 60% witte druiven. Ingelheim is net iets droger en warmer dan zijn omgeving. Gecombineerd met de warme, kalkhoudende zandsteen bodems levert dit krachtige rode wijnen op. De krachtige druiven van de minerale, intense witte wijnen groeien op löss met hydrobia-kalk bodems. Rijke, krachtige rode wijnen die echt droog zijn, maar zeer smaakvol en misschien wel als gevolg van het feit dat Werner voorop loopt in kennis en Biodynamie. De 200 jaar oude kelders en hun 200 jaar oude stenen binnenplaats met kinderkopjes bruisen historie, maar hun manier van wijnmaken is zeer vooruitstrevend en Werner is één met de natuur. Hij noemt zijn zoon Thomas nog nauwgezetter en gemotiveerder. Dus dat belooft wat voor de toekomst. Thomas begint stapje voor stapje het wijn maken te controleren en krijgt alle ruimte van zijn zeer toegankelijke vader. De kenners vinden dit wijngoed zeer goed, maar gastronomisch gezien zijn deze wijnen meesterlijk.