Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Arndt F. Werner Ingelheimer Pinot noir 2019

Arndt F. Werner Ingelheimer Pinot noir 2019
Arndt F. Werner Ingelheimer Pinot noir 2019
Een geweldige vertegenwoordiger van rode wijnen van Ingelheim. Een Pinot van formaat; Structuur en fijne tannines, chocolade, vanille en sappige bessen in de mond;

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 18,25
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Diepgeurende purpurrode wijn met diepgang en verfijning in de neus. Rijke smaken van zwarte bessen in de aanzet. In het middenpalet bosframboosjes en romige bramen met iets van mokka en vanille. De body is vol met een behoorlijke structuur in een fluwelen jasje. Een waar genot in de mond en doordat deze Pinot echt droog is laat deze zijn verfijning goed ervaren. In de afdronk pure chocolade en aardse mineralen.
Past goed bij een kaasplankje of een gezellige barbecue-avond; of gewoon solo om van te genieten, aldus de heren Werner!

 
Land Duitsland
Streek Rheinhessen
Substreek/ Appelatie Qba Ortswein
Producent Arndt F. Werner
Druivensoort Spätburgunder (Pinot noir)
Smaaktype Complex, fruit, verfijnd, karakter, smaak
Vinificatie Arndt Werner is de Biodynamische Goeroe van Duitsland en heeft met 2 anderen reeds 36 jaar geleden een boek over Biodynamisch wijnmaken in Duitsland geschreven. Druif met PIT is verzot op “freaks” maar Arndt Werner en zijn zoon Thomas weten nog gedetailleerder te vertellen waarom ze plukken op de betreffende dag en onderbouwen dat ook met waterniveau in de bodem….Gemaakt van druiven van meer dan 30 jaar oude ranken op kalkstenen zandbodems van handmatige geselecteerde druiven die blijven hangen tot egaal rijp zijn. Deze wijn is zowel Bio als vegan! Vanaf Ortswein zijn alle wijnen spontaan vergist met eigen gist. Na selectie ondergaat de wijn een inweking van meer dan 21 dagen met 3x per dag Pigeage (‘delicate’onderdompeling van vaste stoffen tijdens fermentatie; Bourgognetechniek voor hogere extractie en om koolzuurgas te laten verdampen). De wijn rijpt na overpomping 24 maanden in kleine barriques waarvan een gedeelte nieuw.
Houtrijping Ja, 24 maanden in kleine houten vaten waarvan een gedeelte nieuw.
Houdbaarheid t/m 8 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 16-17°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 14,0%
   
Informatie (regio) 
Met zijn circa 20 hectare aan wijngaarden (anno 2019) verbouwt dit exact 200 jaar oude wijngoed 40% rode – en 60% witte druiven. Ingelheim is net iets droger en warmer dan zijn omgeving. Gecombineerd met de warme, kalkhoudende zandsteen bodems levert dit krachtige rode wijnen op. De krachtige druiven van de minerale, intense witte wijnen groeien op löss met hydrobia-kalk bodems. Rijke, krachtige rode wijnen die echt droog zijn, maar zeer smaakvol en misschien wel als gevolg van het feit dat Werner voorop loopt in kennis en Biodynamie. De 200 jaar oude kelders en hun 200 jaar oude stenen binnenplaats met kinderkopjes bruisen historie, maar hun manier van wijnmaken is zeer vooruitstrevend en Werner is één met de natuur. Hij noemt zijn zoon Thomas nog nauwgezetter en gemotiveerder. Dus dat belooft wat voor de toekomst. Thomas begint stapje voor stapje het wijn maken te controleren en krijgt alle ruimte van zijn zeer toegankelijke vader. De kenners vinden dit wijngoed zeer goed, maar gastronomisch gezien zijn deze wijnen meesterlijk.