Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Arndt F. Werner Grauer Burgunder 2022

Arndt F. Werner Grauer Burgunder 2022
Arndt F. Werner Grauer Burgunder 2022
Verfijnde en smaakvolle Grauburgunder met fruit, body, kruiden, een tinteling en iets romigs.

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 12,30
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Toegankelijke zachte wijn met een flinke body met een strogele kleur. Uit het glas rijke geuren van rijpe peer en perzik met iets gistigs maar ook de geur van stenige mineralen. De aanzet is rijk voor een Duitse wijn, maar tegelijkertijd ook die kenmerkende fraicheur. Rijpe perzik met een lichte sensatie van zwoele specerijen en de tinteling van de gistcel pakken je meteen. In het middenpallet de mineralen die zo kenmerkend zijn voor Duitse wijn, maar wat een smaakconcentratie. De vollere body met iets licht romigs en met een tinteling van gistcellen maken de wijn intrigerend maar ook zeer inzetbaar. Zoals de Duitser zegt heeft deze wijn “Zarter Schmelz” (delicaat glazuur) en is “fein Cremig”  (romig verfijnd).
Volgens de wijnmaker zeer goed bij “Spargel”, maar door zijn zachtere zuren ook erg prettig als terraswijn.
 
Land Duitsland
Streek Rheinhessen
Substreek/ Appelatie Qba Gutswein
Producent Arndt F. Werner
Druivensoort Grauburgunder (Pinot gris)
Smaaktype Smaakvol, fruit, kruiden, tinteling
Vinificatie Arndt Werner is de Biodynamische Goeroe van Duitsland en heeft met 2 anderen reeds 37 jaar geleden een boek over Biodynamisch wijnmaken in Duitsland geschreven. Druif met PIT is verzot op “freaks” maar Arndt Werner en zijn zoon Thomas weten nog gedetailleerder te vertellen waarom ze plukken op de betreffende dag en onderbouwen dat ook met waterniveau in de bodem….Gemaakt van druiven van 20 jaar oude ranken op kalkstenen bodems`met löss van handmatig geselecteerde druiven die blijven hangen tot ze egaal rijp zijn.  Deze wijn is zowel Bio als vegan! Na selectie ondergaan de druiven zelfs 18 uur Maceration pelliculaire waarna de druiven vergisten in een inox tank. De wijn rijpt 6 maanden door in het temperatuurgecontroleerde vat waarvan 5 maanden sur lie. Er vindt geen battonage plaats, maar de wijn ondergaat gedeeltelijk de malolactische vergisting (doordat het gist wordt doorgeroerd op moment van malo ontstaat er niet echt een boterige smaak en textuur). 
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 5 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 10-12°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13,0%
   
Informatie (regio) 
Met zijn circa 20 hectare aan wijngaarden (anno 2019) verbouwt dit exact 200 jaar oude wijngoed 40% rode – en 60% witte druiven. Ingelheim is net iets droger en warmer dan zijn omgeving. Gecombineerd met de warme, kalkhoudende zandsteen bodems levert dit krachtige rode wijnen op. De krachtige druiven van de minerale, intense witte wijnen groeien op löss met hydrobia-kalk bodems. Rijke, krachtige rode wijnen die echt droog zijn, maar zeer smaakvol en misschien wel als gevolg van het feit dat Werner voorop loopt in kennis en Biodynamie. De 200 jaar oude kelders en hun 200 jaar oude stenen binnenplaats met kinderkopjes bruisen historie, maar hun manier van wijnmaken is zeer vooruitstrevend en Werner is één met de natuur. Hij noemt zijn zoon Thomas nog nauwgezetter en gemotiveerder. Dus dat belooft wat voor de toekomst. Thomas begint stapje voor stapje het wijn maken te controleren en krijgt alle ruimte van zijn zeer toegankelijke vader. De kenners vinden dit wijngoed zeer goed, maar gastronomisch gezien zijn deze wijnen meesterlijk.