Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Alfred Meyer Elixir 2020

Alfred Meyer Elixir 2020
Alfred Meyer Elixir 2020

Verfijnde wijn van de Grand cru wijngaard Schlossberg-wineck met de kruiden, specerijen, body en rijkheid van de Gewurztraminer, het fruit en zoetje van de Pinot gris en de diepgang, frisheid en verfi

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 15,95
€ 14,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Door de alchemie van 3 nobele druivensoorten uit de zonnige heuvels van Katzenthal, is een goddelijke drank geboren, die vol, rijk, fris, uitbundig en verleidelijk is. Het intense boeket ontwikkelt aroma's van mirabelpruimen, kweepeer en peren, perzik, gember en andere specerijen in een halfdroog jasje.
 
Land Frankrijk
Streek Alsace
Substreek/ Appelatie Alsace A.C.
Producent Vins Alfred Meyer
Druivensoort 50% Pinot gris, 30% Riesling, 20% Gewurztraminer,
Smaaktype Aromatisch kruidig rijp
Vinificatie De druiven worden geplukt als ze volledig rijp zijn en het hele jaar meer dan voldoende verzorgd voor een optimale zoet-zuur balans. Na de vergisting rijpt de wijn 9 maanden sur lie in een inox tank zodat deze extra body en complexiteit krijgt maar wel haar frisheid behoudt!
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 12 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 8-10°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,5%
   
Informatie (regio) Sinds 2003 beheert Daniel Meyer dit 7 ha. tellende familiedomein in het plaatsje Katzenthal net buiten de agglomeratie Colmar (nabij Turckheim; Zind-Humbrecht). Deze 7 hectare zijn opgebouwd uit 45 percelen in zes dorpjes: Katzenthal Ammerschwihr, Sigosheim, Kientzheim, Turckheim en Ingersheim. De bodems zijn dan ook zeer divers en de wijngaarden hebben elk hun eigen bodemsoort en expositie t.o.v. de zon. Met passie en respect voor tradities en het milieu zet Daniel zich samen met zijn vrouw Christine in om hun expertise steeds weer te vergroten en om hun kwaliteit voor te stellen aan de wereld. Nieuwe stijl Elzas met een zeer mooi zoet-zurenspel. Gedurende het groeiseizoen wil Daniel Meyer het rendement van de wijnstokken en de groei van de planten onder controle houden. Takken worden verwijderd of getrimd voor een betere blootstelling van de druiven aan de zon. De wijngaarden van Katzenthal vormen een uniek microklimaat omdat ze aan 3 zeiden worden beschut van wind door de Vogezen en dagelijks veel zonuren hebben.