Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Alfred Meyer Edelzwicker 2017

Alfred Meyer Edelzwicker 2017
Alfred Meyer Edelzwicker 2017

Fruitige en licht kruidige droge, aromatische wijn met tropisch fruit en steenvrucht met hoge smaakintensiteit en lange afdronk. Verrassend goed en verrassend lekker!

Verzendkosten

€ 6,95 

Standaard levertijd

1 dag

€ 9,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Deze assemblage van Pinot Blanc en Muscat heeft een strogele kleur en een vol parfum van kruiden, specerijen, steenfruit (wijngaardperzik, abrikozen), tropisch fruit (litchi) en van druiven. De textuur is vol en zacht met  volle smaken van fruit en kruiden. De afdronk is heerlijk zacht met een klein bittertje die nog lang natintelt.
Lekker bij: Als geen andere Elzas wijn weet de Muscat -die in de Elzas over het algemeen droog gevinifiëerd wordt – de lente te vangen. Traditioneel wordt deze dan ook geschonken bij asperges met ham en ei en sauce Hollandaise. Met zijn elegante bitters en behoorlijk hoge zuren zal deze Muscat - wanneer hij ingezet wordt als aperitief- je doen watertanden. Ooit heeft men de Pinot Blanc (onschuldig) aangewezen als aspergewijn. Door toevoeging van Muscat zou dit zomaar het perfecte compromis zijn voor bij asperges.
Maar ook heerlijk als aperitief vanwege zijn frisheid.

 

Land Frankrijk
Streek Elzas
Substreek/ Appelatie Edelzwicker
Producent Alfred Meyer Vins
Druivensoorten Auxerrois, Muscat
Smaaktype Fruitig verfijnd elegant
Vinificatie De druiven worden handmatig geplukt nadat ze gedurende het jaar veel aandacht krijgen van Daniel Meyer. In de kelder rijpt deze wijn in roestvrij stalen tanks voor frisheid en een perfect zoet-zurenbalans.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 5 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 8-10°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 12,5%
   
Informatie (regio)
















Edelzwicker
Sinds 2003 beheert Daniel Meyer dit 7 ha. tellende familiedomein in het plaatsje Katzenthal net buiten de agglomeratie Colmar (nabij Turckheim; Zind-Humbrecht). Deze 7 hectare zijn opgebouwd uit 45 percelen in zes dorpjes: Katzenthal Ammerschwihr, Sigosheim, Kientzheim, Turckheim en Ingersheim. De bodems zijn dan ook zeer divers en de wijngaarden hebben elk hun eigen bodemsoort en expositie t.o.v. de zon. Met passie en respect voor tradities en het milieu zet Daniel zich samen met zijn vrouw Christine in om hun expertise steeds weer te vergroten en om hun kwaliteit voor te stellen aan de wereld. Nieuwe stijl Elzas met een zeer mooi zoet-zurenspel. Gedurende het groeiseizoen wil Daniel Meyer het rendement van de wijnstokken en de groei van de planten onder controle houden. Takken worden verwijderd of getrimd voor een betere blootstelling van de druiven aan de zon. De wijngaarden van Katzenthal vormen een uniek microklimaat omdat ze aan 3 zeiden worden beschut van wind door de Vogezen en dagelijks veel zonuren hebben.



Het Duitse woord Edelzwicker betekent letterlijk nobele mix. In de Elzas worden er 4 “nobele”druivenrassen onderscheiden (Pinot gris, Gewurztraminer, Muscat en Riesling). Over het algemeen maakt men in Elzas “cepagewijnen” (wijn van 1 druif die genoemd is naar dezelfde druif). Om een wijn Grand cru te mogen noemen moet die ook van 1 van deze 4 druiven gemaakt zijn (natuurlijk zijn er wijnmakers die meerdere druivensoorten in de wijnen assembleren uit hun Grand cru wijngaarden). Je zou verwachten dat de Edelzwicker een blend/assemblage is bestaande uit deze nobele druivenrassen, maar over het algemeen is het een generieke blend (men doet vaak ook Chasselas, Pinot Blanc en Auxerrois in de Edelzwicker tegenwoordig.)en wordt gevoerd als hun “eenvoudigste/goedkoopste”wijn uit de gehele serie.