Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Adélaïde Gaillac Voltige rouge 2017

Adélaïde Gaillac Voltige rouge 2017
Adélaïde Gaillac Voltige rouge 2017
Wijn met rijke geuren van fruit maar ook van viooltjes met structuur, diepgang, verfijning en ambachtelijkheid. Zeker een wijn voor bij een stuk vlees!

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 11,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
In het glas een diepe robijnen kleur met iets purpers. Uit het glas komen stapje voor stapje volle geuren van viooltjes en van rijpe rode kersen en ook van zwarte kersen, specerijen met een wat zachter mondgevoel dan voorheen toen er Cabernet in deze assemblage ging. De structuur is daar en de frisse tonen ook, maar de wijn doet ronder aan, is soepel en behoorlijk intens van smaak met volop rijk fruit en specerijen.

’s Avonds op de bank of bij rood vlees, maar ook wild, Magret de Canard en Parelhoen. Aldus Antoine Ferretti zelf!


 
Land Frankrijk
Streek Sud Ouest
Substreek/ Appelatie Gaillac AC
Producent Chateau Adélaïde
Druivensoort 80% Braucol en 20% Merlot
Smaaktype Vol, structuur, verfijnd, krachtig, balans/fraìcheur
Vinificatie Grotendeels handmatig geplukt, worden de druiven ontsteeld en macereren daarna een hele maand in zowel beton als inox tussen 24 en 26°. Tijdens de fermentatie ondergaat de wijn 3x daags pigéage (het onderdompelen van de vaste massa bovenop, zodat deze niet uitdroogt. De wijn krijgt meer lucht wat leidt tot een veel diepere kleurextractie en tot meer tannines). Hierna wordt de wijn overgepomt naar barriques van 400 liter die elke 4 jaar vernieuwd worden.
Houtrijping Ja, 12 maanden in barriques van 400 liter, waarvan 1/4 nieuw.
Houdbaarheid Minimaal 18 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 16-17°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13,0%
   
Chateau Adélaïde

Braucol
 
Gelegen in de Sud Ouest maakt de familie Ferretti op traditionele wijze Gaillac wijnen met inheemse en regionale druivensoorten als Braucol, Duras, Mauzac en loin de l’oeil. Op hun 14 hectare aan wijngaarden tref je ook nog Syrah, Sauvignon, Cabernet en Merlot aan. De wijnbouw gebeurt op duurzame wijze: regelmatige grondbewerking geeft stikstof aan de plant en zuurstof aan de klei-humus bodems. Tenslotte worden alle druiven handmatig geplukt.

Ook wel bekend als Fer en Fer Servadou, maar in Gaillac noemt men hem Braucol. Is de meest aanwezige druivensoort, waar Duras dat eerst was. Heeft een diepe kleurintensie, is geconcentreerd, flink gestructureerd en heeft intrigerende geuren. Is een voorvader van Carmenère!