Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Abbatia Vendemia seleccionada D.O. 2015

Abbatia Vendemia seleccionada D.O. 2015
Abbatia Vendemia seleccionada D.O. 2015
Tempranillo met een zeer lange rijping in nieuwe Franse houten vaatjes. Verfijnd, complex, balans, concentratie.....

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 41,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Diepe granaatrode kleur met geuren van intens rijp rood fruit, en aroma's van hout, toast en specerijen die eruit springen maar ook bouillon en balsamico.
Evenwichtig in de mond, met een goede balans en body. De smaken passeren gefaseerd het palet  en is tegelijk krachtig en bijzonder lekker…..
Bij lamsvlees, speenvarken en lang gerijpte kazen.
Land Spanje
Streek Ribera del Duero
Substreek/ Appelatie Ribera del Duero D.O.
Producent Rauda
Druivensoort Tempranillo (Tinta del peis)
Smaaktype Concentratie, kracht umami balans specerijen
Vinificatie Geselecteerd uit enkel de percelen die meer dan 80 jaar ranken hebben. En enkel geproduceerd in de jaren dat de oogst nog uitzonderlijker is. De ranken staan op zandbodems die slib en klei bevatten afgewisseld met lagen krijtachtige kalksteen. De druiven worden handmatig geplukt en in kleine kratjes vervoerd naar fermentatiekelder. Hierna rijpt de wijn 43 maanden in nieuwe Franse barriques.
Houtrijping Ja, 43 maanden in nieuwe Franse houten vaten (225 liter ).
Houdbaarheid t/m 20 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 17-18°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 14,5%
   Informatie (regio)


 
Vicente Muñoz Muñoz is de huidige beheerder van het familiedomein van welke er nog ranken staan die aan het begin van de 20e eeuw door zijn opa Vicente zijn geplant. Genoemd naar een middeleeuwse abdij – inmiddels een ruïne. Alle druiven komen van hun eigen wijngaarden uit de gehuchten Erradillos de Esgueva (6 ha met deels ranken tussen 45 en 80 jaar oud) en Sotillo de la Ribera – op zandbodems die zeer beperkte opbrengsten genereren. Vicente benadrukt dat alle processen zeer zorgvuldig worden beheerst en gecontroleerd. De handmatig geplukte druiven (in dozen voor 15 kg) worden ontsteeld na handmatige selectie en na de fermentatie wordt er zeer zacht geperst. Rijping vindt plaats in Franse - en Amerikaanse eiken vaten.