Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Arnaud Pelletier Saint Romain blanc 2018

Arnaud Pelletier Saint Romain blanc 2018
Arnaud Pelletier Saint Romain blanc 2018
Luxe aromatische Bourgogne met 12 maanden houtrijping heeft fris, rijk rond fruit (citrus, peer), volle brioche, een romig botertje, mineraliteit, volle body en een lange afdronk waarin de volle smaak

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 32,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Deze biologische Villagewijn heeft een opvoeding gehad op kleine eiken vaten. De wijn heeft een warme rijke geur van peer met brioche en in de mond is hij intens lobbig. Deze volle maar elegante wijn met een fruitige rondeur is voldoende fris met aromatisch rijp fruit (citrus, peer). De brioche en botertonen verweven met mineralen intrigeren enorm en zijn zeer lang afdronk maakt een slok van deze wijn een waar genot waar je minutenlang plezier van hebt.
Heerlijk bij sushi, verse vleeswaren en vis en kip in romige sauzen.

 
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Substreek/ Appelatie Bourgogne Village
Producent Chateau de Prémeaux
Druivensoort Chardonnay
Smaaktype Intens vol complex
Vinificatie Na minutieuze selecties in de wijngaard en op sorteertafels bij het Chateau ondergaan enkel onbeschadigde hele druiven fermentatie op lagere temperaturen zodat de wijn haar fruit behoudt. De wijnen van Chateau de Prémeaux worden niet gefilterd en behouden zo hun karakteristieken. Alle witte wijnen rijpen minimaal 6 maanden in Barriques (Troncais).
Houtrijping Ja, 12 maanden in barriques waarvan 1/4 nieuw
Houdbaarheid t/m 7 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 10-12°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13%
   
Informatie (regio) Klein ambachtelijk Chateau met een productie van 60.000 flessen van hun 14 hectare aan wijngaarden. Het Chateau brandde af in 1769 en is met de nog bruikbare stenen in de 19e eeuw herbouwd. Sinds begin 1900 resideert de familie Pelletier in het chateau en maakt het aldaar hun artisan-wijnen, waarvan de huidige wijnmaker Arnaud de 5e generatie is. Hij borduurt voort op de know how van zijn voorouders, waarbij hij sinds 2013 zijn wijnen op een biologische manier maakt .