Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Chateau de Prémeaux Nuits Saint Georges 2019

Chateau de Prémeaux Nuits Saint Georges 2012
Chateau de Prémeaux Nuits Saint Georges 2019
Volle krachtige geuren van rood fruit met op de achtergrond elegante specerijen zoals kaneel en peper. De zijdezachte, elegante tannines zijn perfect in balans met het robuuste sappige fruit met in de

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 38,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Deze biologische wijn heeft een intense kleur voor een Pinot noir en elegante en volle, intense geuren van rood fruit en specerijen (peper en Kaneel) komen je neus tegemoet. De wijn heeft een behoorlijke maar zijdezachte tanninestructuur . Het –voor pinot noir – robuuste fruit met rondeur is opvallende goed in balans met de zuren en tannines. De wijn is lang op te leggen.
Lekker bij stoofschotels met champignons.

 
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Substreek/ Appelatie Bourgogne Village
Producent Chateau de Prémeaux
Druivensoort Pinot noir
Smaaktype Elegant finesse mineralig
Vinificatie Na minutieuze selecties in de wijngaard en op sorteertafels bij het Chateau ondergaan enkel onbeschadigde hele druiven fermentatie op temperaturen die niet boven 30° C komen. De wijnen van Chateau de Prémeaux worden niet gefilterd en behouden zo hun karakteristieken en er kan depot onder in de fles zitten. Alle rode wijnen rijpen 12 tot 18 maanden in Barriques (Troncais) waarvan maximaal 30% nieuw is.
Houtrijping Ja, 12 tot 18 maanden in Barriques (Troncais) waarvan maximaal 30% nieuw is.
Houdbaarheid t/m 8 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 12-14°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13%
   
Informatie (regio) Klein ambachtelijk Chateau met een productie van 60.000 flessen van hun 14 hectare aan wijngaarden. Het Chateau brandde af in 1769 en is met de nog bruikbare stenen in de 19e eeuw herbouwd. Sinds begin 1900 resideert de familie Pelletier in het chateau en maakt het aldaar hun artisan-wijnen, waarvan de huidige wijnmaker Arnaud de 5e generatie is. Hij borduurt voort op de know how van zijn voorouders, waarbij hij sinds 2013 zijn wijnen op een biologische manier maakt .