Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Chateau de Prémeaux Cote de Nuits Villages 2021

Chateau de Prémeaux Cote de Nuits Villages 2013
Chateau de Prémeaux Cote de Nuits Villages 2021
Krachtig elegante en robuuste Pinot noir met rijp zwart fruit, specerijen, toast en terroir dat de Pinot noir typeert. De smaken zijn ook robuust met rijp fruit, vanille en toast met een zeer lage afd

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 29,75
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Deze Bourgogne heeft intense robuuste geuren van zwart fruit (cassis, bramen) en mineralen. De wijn heeft een krachtige maar zijdezachte tanninestructuur en een lange afdronk. De wijn is lang op te leggen.
Heerlijk bij stevige vleesschotels met sauzen op wijnbasis en bij gesmolten kaas.

 
Land Frankrijk
Streek Bourgogne
Substreek/ Appelatie Bourgogne 
Producent Chateau de Prémeaux
Druivensoort Pinot noir
Smaaktype Elegant finesse mineralig
Vinificatie Na minutieuze selecties in de wijngaard en op sorteertafels bij het Chateau ondergaan enkel onbeschadigde hele druiven fermentatie op temperaturen die niet boven 30° C komen. De wijnen van Chateau de Prémeaux worden niet gefilterd en behouden zo hun karakteristieken en er kan depot onder in de fles zitten. Alle rode wijnen rijpen 12 tot 18 maanden in Barriques (Troncais) waarvan maximaal 30% nieuw is.
Houtrijping Ja, 12 tot 18 maanden in Barriques (Troncais) waarvan maximaal 30% nieuw is.
Houdbaarheid t/m 7 jaar na de oogst
   
Serveertemperatuur 14-16°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13%
   
Informatie (regio) Klein ambachtelijk Chateau met een productie van 60.000 flessen van hun 14 hectare aan wijngaarden. Het Chateau brandde af in 1769 en is met de nog bruikbare stenen in de 19e eeuw herbouwd. Sinds begin 1900 resideert de familie Pelletier in het chateau en maakt het aldaar hun artisan-wijnen, waarvan de huidige wijnmaker Arnaud de 5e generatie is. Hij borduurt voort op de know how van zijn voorouders, waarbij hij sinds 2013 zijn wijnen op een biologische manier maakt.