Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Dierentuin

Dierentuin Dierentuin
Druif met PIT bestaat een jaar. Een jaar waarin de focus lag op het opsporen en importeren van steeds meer zeer goede en lekkere wijnen. Op korte termijn was het doel om in elke streek een onderscheidende “referentie” te gaan importeren.

Met Cheval Quancard vonden we een Bordelaise Négociant-producent met focus op de hoogste kwaliteit. Over de witte réserve met de Cheval Quancard Paard midden
op de fles krijgen we enkel superlatieven als reactie. Men kent dit type wijn helemaal niet. Ook importeerden we de artistieke wijnen van Brunely uit de zuidelijke Rhone die allen gemaakt zijn van druiven van oude ranken en dus een hele volle concentratie hebben. Op de huls van Brunely staat een witte, steigerende eenhoorn die
symboliseert dat dit relatief nog onbekende domein snel gaat stijgen!

De wijnen van het zeer kleine domein Alfred Meyer uit de Elzas worden gemaakt door de 7e generatie: Daniel Meyer. Hij vindt in al zijn zeer smaakvolle wijnen een “droge” balans met frisheid en loopt hiermee (ook) voorop in de zoektocht van de Elzas naar een nieuwe identiteit. Op de flessen van  Alfred Meyer staat een grote kat afgebeeld, refererend naar het kleine gehucht Katzenthal waarin ze gevestigd zijn.

Uit de Zuidwestelijke Gascogne kroop een schildpad onze kant op van Domaine de Uby. Deze Les Tortues is een zeer smaakvolle wijn met heel veel frisheid.

Zeer hoge kwaliteit in het lage prijssegment ontdekten  we bij Anne de Joyeuse uit Limoux in de Languedoc. Naast hun basiswijnen in de Camas-range worden wijnen
gemaakt met de allerbeste kwaliteit-prijsverhouding. Hun Chardonnay Ampelosaurus verwijst naar de Dinosaurus-fossielen die werden gevonden in hun hooggelegen Krijtwijngaarden in de Aude. Ook maakt Anne de Joyeuse de fluwelen en zeer fruitige rode Bo.vin met een afbeelding van een koe op de fles.

Vers van de pers komen we met een nieuwe wijn, welke vanaf ongeveer 20 oktober te koop zal zijn de Pinot Dino. Een zeer fraai barriquegerijpte Pinot noir genaamd Gargantuavis.

 Tsja, het is een beestenbende bij Druif met PIT, maar wat een feest!
 
    26-08-2016 11:17     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.