Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Les Vignes de l'Arque Renaissance 2020

Les Vignes de l'Arque Renaissance 2020
Les Vignes de l'Arque Renaissance 2020
Aromatische en elegante fruitige wijn met fluweel rood en zwart fruit, specerijen, mineraliteit, soepele tannines en rokerige peper in de afdronk.

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 8,95
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

De Renaissance heeft een behoorlijke concentratie met een robijnen kleur. In de neus ronde, intrigerende elegante geuren met diverse rood bosfruit, een lichte geur van specerijen en een uitgesproken geur van peper/piment. De wijn heeft een fluwelen aanzet met een sappig karakter van zeer smaakvolle besje met peper wat leidt tot een smaakvolle afdronk.
Lekker bij tapas, rood vlees, vleeswaren en rijpere kazen.

 
Land Frankrijk
Streek Cévennes
Substreek/ Appelatie IGP Pays d'Oc
Producent Vignes de l'Arque
Druivensoort 50% Merlot, 25% Syrah, 25% Marselan
Smaaktype Elegant smaakvol soepel verrassend
Vinificatie De wijn rijpt in vaten van beton.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 5  jaar na de oogst.
   
Serveertemperatuur 14-16°C
Inhoud 75 cl
Alcohol 13,5%
Informatie (regio)


Vignes de l’Arque bezit 80 ha aan wijngaarden in de appellaties Duché d’Uzès, Pays de Cévennes en Pays d’Oc. Het streven is naar een zo hoog mogelijke kwaliteit door een grondige selectie van de juiste percelen met druiven voor de verrassende assemblages. Sinds 2014 is het in de overgang naar het produceren van biologische wijnen die artistiek zijn zonder toevoegingen van onnatuurlijke producten. Dit gaat natuurlijk op zeer kleine schaal per wijn zonder technologische standaardisatie! De druiven worden rijp geplukt en er wordt een geringere hoeveelheid sulfiet toegevoegd vanuit het biologisch oogpunt. De wijngaarden krijgen de volle Mediterrane zon en liggen in de verkoelende heuvels vanwaar de wijnen hun finesse krijgen.