Advies over wijn? Wij staan u graag te woord! +31 (0) 6 41 66 26 69

Domaine de l'Orviel Duché d'Uzès rouge 2021

Domaine de l'Orviel Duché d'Uzès rouge 2021
Domaine de l'Orviel Duché d'Uzès rouge 2021
Assemblage van Syrah en Grenache met fris rijp zwart- en rood fruit, garrigues, behoorlijke structuur en een minerale afdronk.

Verzendkosten

€ 6,95

Standaard levertijd

1 dag

€ 13,35
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

De Duché d’Uzès heeft een diepe kleurintensiteit met in de neus aroma’s van aardbeien, zwoele pruimen, cassis, drop en cederhout.  De wijn is behoorlijk mondvullend met rijpe “fine grained” strakke tannines en zoet aandoend fruit. Ook in de mond weer “cassis”, drop en cederhout maar hier valt het bloemige (violetjes) op met specerijen en drop.

 

Heerlijk bij gegrild rood vlees, bij wild, zelfs foie gras, tajine van kip, kaasfondue en stevige kazen.

 
Land Frankrijk
Streek Rhône / Cévennes
Substreek/ Appelatie Duché d'Uzès AC
Producent Domaine de l'Orviel
Druivensoort 80% Syrah, 20% Grenache
Smaaktype Concentratie structuur diepgang
Vinificatie De wijn heeft 12 maanden gerijpt op traditionele "Rhone"wijze in betonnen vaten.
Houtrijping Nee
Houdbaarheid t/m 7 jaar na de oogst.
   
Serveertemperatuur 16-18 °C
Inhoud 75 cl
Alcohol 14,0%
Informatie (regio)

Terroir: In de uitlopers van de Cevennen, in een heuvelachtig landschap met dennen, eiken en cipressen, ligt het Domaine de l'Orviel. Orviel betekent "oud goud” in het Occitaans (Langue d’Oc en symboliseert perfect de gouden kleur van de witte druiven, Chardonnay, Viognier, Sauvignon, Grenache en Roussanne (de helft van hun 20 hectare grote domein). Hun wijngaarden met rode druiven zijn beplant met Syrah, Grenache, Merlot, Cabernet Sauvignon, Petit Verdot en Cinsault. Deze ranken hebben hun terroir met een perfecte zonovergoten expositie op bodems van klei en kalksteen. Het licht getemperde Mediterraanse klimaat (door de heuvels) geeft een constante kwaliteit aan de wijnen op bodems van zandsteen, kiezels, alluviaal en hard kalksteenplateaus met hoogtes tot 630 m.